Boca Chica - Dominican.rep - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Boca Chica - Dominican.rep

Danes sem zakljucil s kolesarsko avanturo po Dominikanski republiki in pristal v raju sex-turizma Boca Chica, kjer ostarela in ovela evropska smetane trguje z mladimi denarja zelnimi puncame, ki o polnoletnosti še sanjajo.

Za vedno pa mi bo v spominu ostala skromna prijaznost domacinov, krik otrok(AMERICANO, AMERICANO), lepa dekleta, morska hrana in tropsko sadje na vsakem koraku.

Ob rahli nestrpnosti čakam vizo za Jamaico, saj imam jutri zjutraj ob osmi uri že let, če pa je ne dobim, bom preživel še nekaj dni v karibskem raju.

V prilogi pa vam prilagam zgodbico prijateljice Barbare, ki me je tri dni razvajala v Casa de Campo in upam, da boste več o mojem popotovanju izvedeli skozi njene oči!

Halo banda, como estan todos?

Se spet javljam iz kokosove dezele. Ko-ko ne sam zarad kokosa. Tudi zaradi kokodakastih kur, ki mi ze cez nos gledajo. Ali karkoli je pac superlativ od ''cez usesa gledati''. No, pa sem vseeno krompirjevka in celo 2 dni nisem bla na piscancih in sendvicih s tuno in zenfom.
Muchas gracias Dejan!! ;) Pri meni se je za tri dni oglasil – ponosno oznanjam – Dejan Glavnik, ki jo je mahnil za 5 let s kolesom okoli sveta. Trenutno je v slabem letu naredil ze vec kot 25.000 km (op.:noge ma se vedno normalne cloveske oblike in glih prav nagvihtane ;), ceprav je prekolesaril ze celo Evropo, Aljasko, Kanado, ZDA, Mehiko, Puerto Rico, Kubo, Dominikano… In pol mu ti nasi biseri od varnostnikov na vhodu v resort, ko je vprasal za pot v Marino, kjer
delam, recejo, ce gre s kolesom do tja. Da je CELIH 5 KM… Jao… Res ironija v stilu ''ko polza na ovinku zanese''… ;))

Te tri dni je bla torej se ena ''locura (norost)''. Ze prvi dan sma se spravla robutat kokose na najnizjo palmo cez cesto. Pa tak blizu so zgledal. Kljub temu, da mam roke dolge v sorazmerju mlade zabe, jih vseeno nisem dosegla. Zgledal pa je nekak takole: Dejan mi da ''lojtrco'' in mu splezam z nogami na rame, z desno roko objemam palmo, z levo in nekim njegovim kubanskim nozem za 3 dolarje pa skusam
sklatit 4 najblizje kokose. Big deal. Sej ''podlaga'' je bla dobra,decko ma namrec rame nagvihtane ko skala, sam ka, ko so se mi noge tresle ko zolica, noz je bil cist v malori, roke so me pa od sklec tak bolele, da se ce bi me muha na kokosu focnala, bi verjetno zgrmela v grmovje. No, vsaj prizor je bil spektakularen, oba nalepljena na palmo, js na njegovih ramah, krileca po kokosih, ce bi se ker koncno
spomnu padit dol, mimo pa se pripeljejo varnostniki… Caught in the act. In so se deckoti gracias a dios sam preserno smejali. Ki jim bom pa se v spanscino prevedla teorijo o razsirjeni parceli.
No, in pol najdema v seficni vili neko belo ograjo, ko se jo da na stopnice, da otroci ne telebnejo dol. In jo uporabilma ko lojtro.
Dejan spleza gor, se obesi na 4 kokose in vseh pet zgrmi v bodicasto grmovje. In pol sma porabla skor pol flaske alkohola, da sma mu vse odrgnine razkuzla. (sam Dejan, za tista 2 litra kokosovga mleka je blo pa vredno, ha? ;)

Zvecer klasika. Smo ga sli festat vn z mojimi kolegi. Miguelina in ostale latine so ble sicer cist stopljene ob Dejanu in njegovih svetlih oceh, sam se je decko zgleda razvadil na kubanske nadstandarde ;))) baje so kubanke veliko lepse od dominikan.
In si tako glih narocimo 2 pira, pa pride en manijak z roznim vencem okoli vratu. Kot modni dodatek. In se mu je zgleda zdelo, da je ful tip. In me zahakla za plesat (baje me pozna, ker tut dela v resortu).
Sej na zacetku je zgledal se cist normalen, po 5h minutah sn pa misla da mu bom zgrabla tist njegov rozni venec in prosla unga nad oblaki, da me resi pred tezenjem teh dominikanskih norcev. Je rekel, da bi me rad malo bolje spoznal, da je njemu pomembna notranjost, da mu vsec moja svetla polt (in jaz se mam za ful rjavo!?) in podobno pateticno nakladanje, verjetno nauceno iz vseh zajfastih bedarij, vrtecih se po
tv, v stilu, da ga zanima le moje srce (kdo se na to pali…)… pa rece Dejanu, ce je moj fant in ta diablo namesto, da bi me resil, izusti, nje, kr mej jo, sej je moja sestra…

(Dejan, to ti se vrnem!!)

Tisti dan je vtrgavalo se DJ-ju s preveliko dozo bachate
(nacionalni dominikanski ples, ki ti po 5h pesmih rahlo preseda) in sem se tak napotila podkupit DJ-ja z enim pirom, da mi je musko zamenjal. In je bil glih na wc-ju zraun svoje DJ kabine. Pa mu trkam in trkam…. Pa pride ven in rece (preprican, da ne znam tolko spansko): ''Estava
cagando (sem sral)''. In jaz nazaj: ''Ne sam da sirjes, se cela tvoja muska je navadna mierda (drek)''. In vsi domacini okoli v smeh. Pa je zaleglo, ker mi je dal vse najboljse hite zatem…
Dejan je vse latine nagovarjal kr po slovensko'ka je zej, grema na pir punca'' in deklice cist stopljene (pa se naj kdo rece, da je slovenscina ''trd jezik', he, he).
Nazaj v resort sma prikolovratla avanturisticno gratis. Sma ujagala neke varnostnike (taksi bi drugac bil 3 jurje), da so naju peljali v resort ob 2h zjutri zastonj... drugic sma zastopala avtobus in se en mini golf avto, drugi dan pa sn iz mesta poklicala kr voznika avtobusa (''Cabesa - glava'' kot ga klicemo, ko mam ze glih njegov telefon, da me pobere v mestu ko se mi zahoce)... Drugace pa bi tak verjetno sam za taksije delala. Ta dezela drugace sploh ni tak poceni!! Pir je vec ko 500 sit.
Aja zdej mate ze ojrote.

Jao, glih so prisli 3-je americani, ko smo cvekal popoldne, in mi prinesli 2 kosa pice. Zivljenje je popoln splet nakljucij. In meni so glih pred 2-ma urama zaprli market, ker sem po skypu cvekala. Carma cosmica.

Sicer pa kr pase spet mal dobre hrane, sploh ko je te tri dni Dejan kuhal, da bi angelcki predli, ce bi bli muce. Sma en dan vecerjo pripravljala 3 ure: na zerjavici pecene ribe, paprika in melancani. Js sem dodala se la comida dominicana (neka buca – auyama in gomoljka yuca – slike v naslednjem mejlu!! DokaZZ!). Zraven se na zerjavici peceni kruhki s putrom in cesnom, paradiznik in povojene ribe (sladico
sma pojedla pa ze pred tem v trgovini).
Zerjavico je na tiganu zanetil kr s kartonom in elektricnim
ventilatorjem, ker sma pozabla oglje kupit. Ker pac ne mores pol ure pihat, da se ogenj spomni naredit. Jaooo kak je blo dobro na koncu… pa se neko cilsko rdece vino povrh. Sej ni cudn, da sm zaklenla kljuce od vile noter in sem pol plezala cez zid ko opica, da nisem zunaj spala…
No, vsaj vdirat nisem rabla, ko zadnjic, ko sem si kopalnico zaklenla.
Sam zdej me je Miguelina naucila ze vsa vrata z nozem odpirat, tak da
ni problema.
Kalorije so naslednji dan sle, ko sma sla skupi na plazo laufat in mi
je od sile skor herc vn vrglo. In zraven za namecek se poslusala
njegove komentarje v stilu ''dej te svoje sprancir palcke mal
razmigaj''. Grrr…

In sta mi pol, ko je sel, ostalli 2 ribi v hladilniku. Ki sem jih
danes, totalno ferdirbala in zazgala. Sta bli pac prvi ribi, ki sem jih v zivljenju spekla. Pa se tolazim, da so ble dugacna sorta, ko tiste, ko si jih je on pripravu in so se zato tak zazgale. Da ne omenjam, da sem se 5 minut zadrzevala, da nisem bruhala, ko sem na pol rezala surovo ribo. Naprej sem jima glave porezala, da me nista bulile. In se pol se cist popikala s kostmi. Razmisljam, da morem mal izboljsat svoje kuharske spretnosti. Drugace bo verjetno moj prihodnji, bodoci, nesojeni moz za mene govoril okoli: ''Sej ne pravim, da je slaba kuharica, sam zdej razumem, zakaj njena druzina pred vsakim obrokom moli...''

Sicer pa tukaj, kot je povedal Dejan, ni tak ko na Kubi, ko je pri eni druzini skuhal gulas in je na govedino (ki je ilegalna) cakal dan pa pol, naslednji dan pa se na ostale sestavine kot recimo cebula. Vec z njegove popotniske avanture si lahka ogledate na njegovi spletni strani http://www.tourtheworld.si/omeni.php.

Drugace sem super, se vedno je vroce, okoli 30 stopinj cez dan, sama pa zaradi obilice sonca postajam ze precejsnji falzifikat Donatelle Versaci. Zal se ne v denarnem smislu, sam v barvi las. Mal sem se ze tut polenila. Ne sekiram se prevec na splosno, kar niti ni tak slabo.
Najveckrat uporabljena beseda na dominicani - mañana (jutri) – mi je preplavila ze vsa mozganska vlakna.

Pride Dominikanec na razgovor za job.
Ko se že skoraj vse dogovori, vseeno še vpraša:
Kakšna pa je plača?
Pa pravi direktor: Zdaj, v začetku, 5,000 pesosov, in če boste dobro delali, kasneje 10,000.
Pa pravi Dominikanec: Okej, pridem torej kasneje.
Hasta mañana. ;)

Besos, rada vam imam in uzivajte!!

Ps: Za tiste, ki ste ze podlegli evropskemu tempu pa se eno
dominikansko pravilo:
a) Itak se trenutno ne da nic narediti. Niti ne poskusaj.
b) Kar pa se morda da, prelozi na jutri in reci 'pridem kmal', tak da pridobis se naslednja 2 dni.
c) vse kar pozabis zunaj postane nemudoma javna lastnina (nam so recimo ze 2x pred trgovino ukradli metlo, ko sem jo pozabila cez noc).
d) in se za vse nesamozavestne:
- ce nisi nikoli imel v soli anglescine se ne pomeni, da ne govoris boljse od Americanov;
- ceprav se nikoli niso zapustili Dominikanske Republike, vedo o Evropi vec kot jaz;
- kdo pravi, da oranzna in pink z desetimi zelenimi zapestnicami in pasjo ovratnico okoli vratu ne grejo skupaj…

--

Barb. :)














There are currently 14 comments

  1. tourtheworld
    February 6, 2007 @ 19:47 | Reply
    comment

    Na Jamaico bom moral počakati do sobote.
    Saj ne da bi se sekiral, kaj pa je štiri dni ostati dlje v raju, kaplja v morje!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post