Yaviza, Darian, Panama, C.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Yaviza, Darian, Panama, C.A.

Zaradi neprestanega dezevja, blata, naraslih rek in panamske vojske, ki me je zasacila v provinci Darian 70 km pred kolumbijsko mejo, se vracam v civilizacijo. Po planu B bom moral ubrati drugo pot preko otokov San Blas in "legalno" prestopiti mejo ob karibskem morju.

Dnevi, ki so za mano so me izucili zopet nekaj novega v zivljenju. Ne poskusaj tistega, kar je nemogoce!

Do kraja Yavisa, kjer se pred dzunglo konca znamenita Panamericana je se nekako slo, ceprav sem zadnja dva dni za 35 km poti potreboval dva dni. Da bi sedel na kolo in kolesaril niti pomislil nisem, saj sem kolo komaj tiscal, vlekel in nosil. V yavizi sem delno posusil opremo in razstavil kolo, da sem ga lahko ocistil. Nato sem kljub prepovedi panamske vojske, ki patrulira po gozdu in rekah zaradi kolumbijskih tihotapcev drog nadaljeval pot v notranjost skoraj neprehodne dzungle.

Po dveh mokrih, blatnih in majbolj obupnih dneh mojega zivljenja so me vojaki zasacili kaksnih 70 km pred mejo.
Pripeljali so me nazaj v stab, kjer sem najprej premocen cakal 8 ur in nato je sledil urni napev povelnika v spanskem jeziku, ki ga hvala bogu nisem povsem razumel.

Yavizo sem moral zapustiti naslednje jutro ob petih zjutraj.
Prvih trideset kilomerrov me je spremljala vojaska patrulja in nato sem se moral javljati na vsaki cestni kontroli, kjer so me ze ob prihodu v provinco Darian popisovali od nog do glave.

Vsaka sola nekaj stane, ce ne denarja, pa nekaj dni, kilometrov in zivcev.

There are currently 17 comments

  1. Radek
    May 25, 2007 @ 12:19 | Reply
    comment

    Dejko, mal si strgan ne:) sicer zdej ne bi bil tam kjer si!:) Raje te čakamo kak dan več, kot da razpizdiš latinote, upam da so ti ponudli vsaj kaj za pod zob! Naj te ta šola stane čim manj in bo opozorilo, da južna Amerika ni Evropa, še manj pa Polzela. Stari, SREČNO!!!!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post