Machala, Ecuador, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Machala, Ecuador, S.A.

Zadnje mesto na jugu Ekvadorja, pred mejo s Perujem na prometni cesti Panamericana. Domačini ji pravijo svetovna prestolnica banan, kar je nedvomno res. Pogled v vseh smereh se ti ustavi le na ogromnih plantažah, ki jim ni konca. Cena za kilogram.... tega tu ne poznajo. Cel šop, kakšnih 50 banan stane 1.5 usd. Njam, njam...

Brez velikih želja sem ostal v tem kaotičnem mestu dva dni zaradi težav z prebavo, čemur se niti ne čudim ob vsej hrani, ki jo poiskusim in zaužijem na poti.
A danes se mi je apetit zopet povrnil in veselo polnim svoje akumulatorje za nove kilometre.

Za smer jug sem izbral lažjo ravninsko pot in po dolgem času tudi bolj toplo, saj se dnevne temperature gibljejo okoli 26, temperatura Pacifika pa 24 stopinj.

V Santa Domingu sem obiskal Klaudio in ljudstvo Los Colorados http://youtube.com/watch?v=hiCVJ7VUZXk preko riževih polj kolesaril v dvomiljonski Quayaquil s čudovitim Malecon 2000 http://youtube.com/watch?v=LW4nO6BL8qo&mode=related&search= kjer me je pod streho sprejela prijazna družina Sare (uslugo sem vrnil z odlično večerjo - ceviche) in se skozi nasade banan prebil do mesta Machala.

Zjutraj še zadnji kilometri ekvadorja in carinske formalnosti, nato pa dolgo pričakovani P E R U !









There are currently 9 comments

  1. Zala
    August 12, 2007 @ 19:23 | Reply
    comment

    Danes sem prvič videla tvoje slike in so mi zelo všeč. Želim Ti veliko sreče na potovanju. Lepo Te pozdravlja naša družina.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post