Cuauhtemoc ( Chihuahua ) Mexico - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Cuauhtemoc ( Chihuahua ) Mexico

Tretji svet, ali kakorkoli ze pravijo taksnim drzavam.

Ze nekaj korakov skozi mejni prehod je bilo cutiti povsem nov svet, novo kulturo in politiko 24 drzave mojega potovanja.



Ze na prvih kilometrih cest se okusil ´zakon mocnejsega´ med prehitevanjem vozil je bolje zapeljati proti prvemu grmu in pocakati na ugoden razplet.
Ozke in razrite ceste niso vec prijazne do kolesarjev, ki so tukaj prava redkost(jaz nisem srecal se nobenega).

Prijaznost ljudi pa ne pozna meja in razlik med narodi, le americanov ne marajo. Med prvim kontaktom so zelo zadrzi, predvsem zaradi jezika a cez nekaj minut jih zanima ze prav vse.

Iz zvezne drzave Sonora sem pot nadaljeval vzhodno skozi Chihuahua in gorovje Sierra Madre, kjer kolesarim na nadmorski visini med 1600 in 2200 m. Vreme pa je soncno in cez dan dosegajo temperature 20 stopin, ponoci pa se spustijo pod ledisce.

Vceraj so tukaj slavili obletnico mehiske revolucije in v vsakem manjsem mestu so bile povorke in praznovanja, kar sem s pridom izkoristil za polnjenje svojega zelodcka z odlicno hrano.

Se nekaj dni oz. kaksen teden bom hribolazil, nato pa upam, da se tudi zame koncno pricne nekaj vrocih soncnih dni ob obali mehiskega zaliva.





There are currently 8 comments

  1. Dani
    November 22, 2006 @ 07:56 | Reply
    comment

    Dejan,

    ti si vedno bližje sončnim dnevom, mi v Sloveniji pa zimi-snegu.
    Pazi, da ob obali mehiškega zaliva ne zaideš na kakšno barko in na njej kar po bližnjici izven tvojega plana naprej v 125 državo.
    Korajžno dalje, tako kot ti to znaš !


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post