Port Antonio - Jamaica - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Port Antonio - Jamaica

Po nekaj odležanih dneh z vročino in prehladom sem zopet na kolesu zdrav kot riba.

Ceste jamaike, če lahko tako rečem luknjasti podlagi, ki me vodi ob najlepših plažah karibov. Smrtni sovražnik kolesarjev pa po tudi pokrovi jaškov, ki jih ni, ker pač domačini pečejo ribe in piške na njih. In komarji, ki jih je ........ no to je tudi vse kar je slabega na jamajki, da ne bo pomote.

Bela mivka, kristalno čista voda in palme, ki se nagibajo proti morski gladini uvrščajo jamajko v ¨ raj na zemlji¨!

Streha nad glavo, nekaj malega za pod zob, glasba in marihuana je vse kar vedno nasmejani domačini potrebujejo za srečno in lagodno življenje.

Mojstri kuhinje karibskih otokov pa so nedvomno jamajčani.
Jastogi, ribe in piške na tisoč in en način z obveznim rižem, ki ga domačini jedo za zajterk, kosilo in večerjo in meni gleda že čez glavo........ riba na žaru ¨mmmmm¨ tega ne zamenjam za štrukle in žlikrofe, ki jih vi doma veselo natepavate.

Vceraj me je po petih mesecih zopet dobro napral dez v gorovju Blue Mountains, ki je bil pravi balzam pri 32 stopinjah a sledilo je kopanje v peščeni karibski kopalnici, kjer premore voda sredi zime celih 25 stopinj.

Jutri se selim v 29. državo - Guatemala !

RASTAFARAI !!!









There are currently 5 comments

  1. GOGO
    February 25, 2007 @ 15:58 | Reply
    comment

    SAOS MALI. Čestitke , da si se le malo prestavu in končal lenarjenje , ker bi se lahko navadu, pa saj ne bo sedaj nič bolše,ker mislim ba so tile sredje americani vsi bol na izi - svaka čast.Le tako naprej ,ker kmalu bo eno leto- kljub tem deželam brez časa -čas zelo hitro mineva.
    LP GG


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post