Coban - central Guatemala - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Coban - central Guatemala

Po nekaj dneh preživetih v goratem predelu guatemale sem si končno oddahnil od gorskih etap, kjer sem kolesaril med 800 in 2300 m nad morsko gladino.

Pot sem iz čudovitega jezera Atitlan nadaljeval po večini makedamskih cest proti piramidam Mixco Viejo in naprej proti mestecu Rabinal, kjer sem večkrat moral močno zavirati po klancih navzdol, da sem preprečil trk z svetimi živalmi (kravami).

Večina domačinov v majhnih vash, ki še v življenju ni videla človeka z tako natovorjenim biciklom kolesariti po tako strmih in prašnih cestah se radovedno nabere okoli kolesa in si ga veselo ogleduje, medtem, ko se jaz bašem na stojnicah z lubenicami, bananami, mangom in veselo goltam kokosovo mleko. In za malico na hitro pogoltnem kakšno tortiljo ali takos.

Vstavil sem se v enem od najlepših narodnih parkov Quetzal ob cesti CA.14, ki je poznan po zelo redki vrsti ptice, ki je upodobljena tudi na kovancu in njihovi zastavi. Pravijo, da ni nujno da boš srečal to redko vrsto ptice v parku, a lejga zlomka jaz sem jo opazil že pred vstopom v park in spretno zamenjal fotografijo za prenočišče z lastnikom bungalovov.

Danes sem v mestu Copan, kjer si bom ogledal plantaže kave in njeno proizvodnjo jutri pa jo ucvrem proti prostrani džungli predela Peten, mestu Flores in znamenitim piramidam Tikal, od koder se vam zopet javim.

Pozdrav v Slovenijo!









There are currently 9 comments

  1. pris
    March 19, 2007 @ 00:21 | Reply
    comment

    I would like to know what do you write...
    but I can not understand nothing...
    can be good if sometimes, you write on english or spanish...
    papi....
    abrazos....
    y suerte en todo


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post