Placencia - Belize C.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Placencia - Belize C.A.

Mestece na juznem delu majhne karibske drzavice Belize puhti zaradi vročin in vlage. Prvic sem vesel vsake sapice vetra, čeprav je kolesarjenje toliko težje.

Težave s prebavo so pozabljene in že sem na južnem delu ob čudoviti obali poli koral in pisanih rib. Dzungli polni kač, tukanov in leguanov posejane z piramidami Majev in jamami z termalnimi vrelci.

Nekaj cest je v slabem stanju in je celo makadam beseda, ki ni ravno primerna zanje. A ljudje so prijazni, kot se za karibe spodobi. Sedemnajst različnih verskih skupin, črni, beli, rumeni........ni da na. V Belize-u najdeš prav vse, a so vseeno vsi nasmejani in se razumejo med sabo kot nikjer drugje na svetu.

Vstavil sem se v glavnem mestu Belmopan, ki premore vsega skupaj 19.000 prebivalcev (z vsemi zaselki vred) in ni večji kot naš Žalec.
Na tržnici sem vprašal branjevko, kje je center mesta, ta pa me je začudeno pogledala in dejala TO JE TO!
No tudi prav! Nekaj stavb za birokracijo, policijska postaja, bolnisnica, nogometno igrišče in to je to....

Ob obali sem prespal v vasi Hopkins in ker je večer izgledal prevč dolgočasen se je nekaj domačinov odločilo za ritme kongov in kmalu se jim je pridružil ducat temnopoltih žena, ki so prepevale in bose poplesavale na plaži še dolgo v noč.....

Zjutraj še nekaj kilometrov Belize........nato pa novi, sveži kilometri hondurasa.








There are currently 14 comments

  1. medi
    March 27, 2007 @ 23:01 | Reply
    comment

    Čestitam,sam da je želodec uredu,da jo lahka pičiš dalje.Upam,da boš imel teh težav čim manj.Drž se.....


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post