Copan - Honduras C.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Copan - Honduras C.A.

Anticno mesto v ostednjem delu hondurasa skriva del preteklosti majev, ki so se tod naselili 800 let pred krizanjem gospoda in zgradili najlepse piramide in templje v hondurasu.

Iz pristaniskega mesta Puerto Barios sem jo po avtocesti mahnil proti mestu San Pedro Sula. Mesto poznano po kriminalu, prostituciji in najvec obolelimi za AIDS-om v centralni ameriki. A nocni sprehod pa mestu je name naredil povsem drugacen vtis. Mesto polno kulture, zabave in prijaznih domacimov.

Copan zivi z in za turizem. Cene so navite (vstopnina 15 usd, voda 1.5 usd).... a izven turisticnih con je honduras med najcenejsimi drzavami C.A.

Temperature iz dneva v dan narascajo, saj se tukaj pricenja ze pravo poletje in dnevi, ko dezuje prav vsak dan, predvsem ponoci. A zeblo me nekaj casa ne bo, saj je vsak dan med 32 in 35 stopiujami.

Pozdrav iz dezele majev!








There are currently 9 comments

  1. PRISCILA
    April 5, 2007 @ 14:59 | Reply
    comment

    WAOOOOOO!
    IT WAS SO GREAT SPEND TIME WITH YOU IN COPAN, BUT IT WAS SAD THAT I HAD TO COME BACK TO ANTIGUA, ANYWAY.... THE TOUR IS YOUR, SO DON'T STOP... GO AHEAD AND HOPE SEE YOU IN ANOTHER COUNTRY...
    TAKE CARE....
    LOT OF LOVE.....
    XXX.
    ME


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post