Barichara, Colombia, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Barichara, Colombia, S.A.

Majhno gorsko mestece, staro preko 300 let je zivi muzej kolumbijske arhitekture in kulture, 20 km juzno od mesta San Gil. Ulice urtipajo v upocasnjenem ritmu zivljenja tega slikovitega gorskega predela kolumbije. Domacini se prezivljajo pretezno z gojenjem tobaka, kakavovcev, kave, banan in manga, ki ga tudi jaz pridno "obiram".


Odkar sem zapustil merido (Venezuela) vsak dan kolesarim preko hribovja z visokimi prelazi med 2000 in 3500 mnv. Na vrhu prelaza se veselo nasmejem in si odpocijem, a v daljavi ze vidim drugeg, do tja pa .... je zopet nekaj ur potenja.
Dnevne temperature so pravi bozji blagor v primerjavi z tistimi ob karibskem morju in popoldanske nevihte nikoli ne zamujajo. Ob 3 popoldan pricne dezevati...

Blizu mesta Cucota sem kampiral in se veselil z mladimi kristjani na poletnem taboru, v Piedecuesta mi je streho nad glavo in obilico kolumbijske hrane ponudila druzina prijazne Laure iz HC, vmes pa ... znajdi se!

Do konca tedna bom v glavnem mestu Bogota, kjer me pricakuje Mitja - nase gore list.
In zopet bo padla domaca beseda.

Colombia is passion !!!

Poglej kje kolesarim;
http://video.google.com/videoplay?docid=-523284703878018143












There are currently 8 comments

  1. BKR aka DJ BENJAMIN
    July 5, 2007 @ 10:35 | Reply
    comment

    Hey Amigo!

    Lepo napreduješ, sem vesel zate!
    Če najdeš kej časa pa poslušaj moj show live from Slovenija na www.pressureradi.co.uk vsak torek od 2-4h in vsako sredo od 12h-2h, + določene dneve menjam ostale dj-e. Prejmi najlepše pozdrave od pressureradio familly crew! We are with you!!!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post