Barichara, Colombia, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Barichara, Colombia, S.A.

Majhno gorsko mestece, staro preko 300 let je zivi muzej kolumbijske arhitekture in kulture, 20 km juzno od mesta San Gil. Ulice urtipajo v upocasnjenem ritmu zivljenja tega slikovitega gorskega predela kolumbije. Domacini se prezivljajo pretezno z gojenjem tobaka, kakavovcev, kave, banan in manga, ki ga tudi jaz pridno "obiram".


Odkar sem zapustil merido (Venezuela) vsak dan kolesarim preko hribovja z visokimi prelazi med 2000 in 3500 mnv. Na vrhu prelaza se veselo nasmejem in si odpocijem, a v daljavi ze vidim drugeg, do tja pa .... je zopet nekaj ur potenja.
Dnevne temperature so pravi bozji blagor v primerjavi z tistimi ob karibskem morju in popoldanske nevihte nikoli ne zamujajo. Ob 3 popoldan pricne dezevati...

Blizu mesta Cucota sem kampiral in se veselil z mladimi kristjani na poletnem taboru, v Piedecuesta mi je streho nad glavo in obilico kolumbijske hrane ponudila druzina prijazne Laure iz HC, vmes pa ... znajdi se!

Do konca tedna bom v glavnem mestu Bogota, kjer me pricakuje Mitja - nase gore list.
In zopet bo padla domaca beseda.

Colombia is passion !!!

Poglej kje kolesarim;
http://video.google.com/videoplay?docid=-523284703878018143












There are currently 8 comments

  1. dejan
    July 6, 2007 @ 22:36 | Reply
    comment

    hej dejan. ful si car. vso srečo še naprej. itak boš raztural. ej upam da boš mal več opisol dal, ker nestrpno pričakujem vsak tvoj sporočil. ajde srečno še naprej. car si!!!!!!!!!!!!!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post