San Agustin, Colombia, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

San Agustin, Colombia, S.A.

Ob reki Magdalena, 130 km vzhodno od masta Popayan med gorovjem skrita vec kot 5500 let stara kolumbijska kultura imenovana San Agustin.
Deset ur hoje po okoliskem hribovju je bilo potrebno, da sem si ogledal vsa najdbisca, ki jih skriva zelena in prijazna pokrajina.

http://youtube.com/watch?v=kIjbM8bsnA8&mode=related&search=

Iz bogote sem se spustil proti mestu Ibaqe, obdanemu z nasadi palm in rizevimi polji in preko hribovja Cordilera Central prisopihal v prestolnico kave Armenia.
Streho nad glavo mi je ponudil Kristjan, in me naslednji dan popeljal v Valle de Cocora (dolina slovi po najvisjih palmah na svetu), v botanicni vrt Jardin v katerem je najvecja zbirka palm in metukjev v kolumbiji in na ogled gojenja in pridelave najboljse kave na svetu.

Dan kasneje v mestu Tulua sem domoval pri Alvaru , ki me je skupaj z zeno zvecer popeljal na ogled znamenitih mestnih pub-ov in diskotek (odstetujem tistim z slabim srcem in visokim krvnim tlakom)in zjutraj na farmo svojega oceta. Pravi sadni raj. Poizkusil sem vseh 22 vrst tropskega sadja, ki ga gojijo, si ogledal pridelavo kakava in stiskal sladkorni trs iz katerega pridobivajo osvezilni guarapo.

Prestolnica salse Cali, ki slovi tudi po najlepsih puncah me ni posebej navdusila, zato sem jo popihal v kolonjalno mesto Popayan. Prespal sem v studentski hisi pri Diegu in jo naslednje jutro mahnil na 130 makadamskih in blatnih kilometrov proti San Agustin-u.

Se tri kolumbijske etape so pred mano in ze bom v 38. drzavi Ekvador.











There are currently 7 comments

  1. pris
    July 23, 2007 @ 19:26 | Reply
    comment

    nice pictures!
    hope ur ok...
    kisses


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post