Quito, Ecuador, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Quito, Ecuador, S.A.

Prestolnica ekvadorja na 2850 m nad morjem z povprecno temperaturo 16 stopinj. Prvo mesto juzne amerike, ki je bilo zasciteno pod okriljem UNESCO-a in premore nekaj najlepsih cerkva s tonami ugrajenega zlata. Mesto pod vznozjem vulkana G.Pichincha je v preteklem stoletju izgubilo nekaj pomembne kulturne dediscine pod sunki potresov, ki so tukaj dokaj pogosti.
V kolumbiji nisem prezrl gotske cerkve Santurio de las Lajas, zgrajene pod strmim previsom 45 m nad reko. Dvajset kilometrov severno od Quita obiskal znameniti Mitad del mundo in v mestu Tukan pogledal edinstveni botanicni vrt na mestnem pokopalicsu.

Po dolgem casu zapuscam hladn ande s pogledi na snezne vrhove vulkanov in se podajam v vroc ravninski predel ekvadorja v smeri Santo Domigo, Quevedo, Guayaquil in Machala pred mejo z perujem.

Gostolubje juzne amerike ne pozna meja. V vecini mest ekvadorja in peruja me pricakujejo prijazni ljudje najvecjega kluba na svetu: www.hospitalityclub.org , zaradi katerih je moje potovanje se vedno 'sanjsko'.

Video nacional:
http://youtube.com/watch?v=xM-o1eesn4M

Musica nacional:
http://youtube.com/watch?v=2ME9iy_sb44









There are currently 10 comments

  1. medi
    August 1, 2007 @ 14:17 | Reply
    comment

    Mali tk dobr ti gre,kot da bi si kolo s čim namazal,le naj tk ostane,drž se.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post