Trujillo, Peru, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Trujillo, Peru, S.A.

Prestolnica severnega peruja z 10.000 let staro zgobovino. Na severu kulturo CHAN CHAN in MOCHE na jugu.

Domujem v napopularnejsi hisi kolesarjev na svetu CASA de CICLISTAS, kjer mi lastnik Lucho pripravlja bicikl za naslednjih 8000 km proti Ushuaia (Tiera del Fuego).
Vsak, ki je kolesaril po peruju, juzni ameriki ali celo okoli sveta se je ustavil tukaj v hisi z dvajsetletno kolesarsko tradicijo.

Konstanten veter z juga(v prsa)me je spremljal cel teden. Vcasih so sunki vetra tako mocni, da je kolesarjenje po puscavi Sechura z povprecno hitrostjo 10 km/h prava umetnost.
V mestu Lambayegue sem si ogledal grobnico znamenitega Lord Of Sipan in Tacume(36 piramid iz peska in blata).
Pokrajina proti jugu peruja je ena sama velika puscava, poseljena le ob rekah, kjer domacini razpeljejo vodne kanale za namakanje polj riza, koruze in sladkornega trsa, ki so poleg ribarjenja glavni vir prezivetja revnega prebivalstva.

Dolgcas mi nikoli ni. Milargos, Mapi, Pilar in Andrea (prijateljice iz hospitalityclub-a so mi razkazale lepote najvecjega blatnega mesta Chan Chan http://youtube.com/watch?v=vc2PAbuUhgo
piramide Moche, Piramido Arco IrisIn Huanchaco Beach, ki je poznana po (Caballitos de Totora), ribicih na pletenih kanujih http://youtube.com/watch?v=RGM4JAUg2Vo

Potres, ki je pred tednom dni prizadel juzni del peruja se zdalec ni pozabljen. V centru mesta vsak dan natovorijo nekaj tovornjakov oblacil, hrane in vode, darovane za zrtve potresa...

Jutri se zopet podajam visoko v hribovje (Cordillera Blanca), proti mestu Huaras. 180 km dolga gorska veriga z vec kot 50 vrhovi visjimi od 5700 m ( v evropi nimamo niti ene tako visoke gore), ledeniki in jezeri je najlepsi visokogorski predel juzne amerike, kjer se bom dobro spotil.











There are currently 7 comments

  1. Luka
    August 24, 2007 @ 09:17 | Reply
    comment

    Dani, Dejan ni omenjal, da gre na 5700 m s kolesom, ampak da so tolk visoki vrhovi južnoameriških kordiljer :)

    Dejan, kapo dol! Če še nisi našel, ti pa priporočam ogled www.midvanabiciklu.com, ki sta lani vozila od Ushuaie do La Paza in ti bo ziher prišla prav kakšna informacija.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post