Machu Picchu, Peru, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Machu Picchu, Peru, S.A.

Izgubljeno inkovsko mesto, eno od sedmih čudes sveta, visoko v perujskih andih prevzame slehernega obiskovalca.

Ob pogedu na vzhajajoče sonce v hladnem jutru si želiš le samote in tišine med mogočnimi zidovi, ki še vedno skrivajo odgovore na vprašanja zakaj tukaj, kako je mogoče.... in kam so izginili???

Na poti okoli sveta s kolesom med perujski andi, Machu Picchu, polna luna in 32 stran knjige, ki jo piše življenje...


Več po končanem praznovanju..... kmalu!

Teden dni je naokoli in zopet sem na asfaltiranih cestah Cuzco-a. Pet vzponov višjih od 4000 mnv in najvišji na moji poti 4600mnv med mestom Andahuaylas in Abancay so dobro zdelali ne le mene, ampak tudi bicikl (4 počene napere in zlomljena prestavna ročica).

Številna inkovska najdbišča Machu picchu, Ollantaytambo, Pisac, Sacsayhuaman, Tambo Machay, Qenko in še in še se najde v Sacred Valley in Cuzco a časa ni nikoli dovolj za obisk vsega kar ponuja čudoviti Peru.

Ker se do Machu Picchu ne da s kolesom, vlak pa je predrag (72 USD) sem se tja podal peš po železniških terih. Po sedmih urah hoje v čudoviti z luno obsijani noči sem prispel v Aguas Calientes od koder je še uro in pol vzpona do Machu Picchu, kjer sem bil že ob četrti uri zjutraj.
Ker je paznih veselo smrčal ob radijskem sprejemniku sem prihranil (40 USD) vztopnine in sam (z izjemo nekaj lam) sredi izgubljenega mesta pričakal sončni vzhod.
Pol dneva sem preživel v tem pečudovitem mestecu, nato pa sem se vrnil v Agus Calientes, kjer sem si po naporni in neprespani noči privoščil poćitek v naravih termah. Zvečer pa seveda veselo proslavil.

http://youtube.com/watch?v=eITfw8X8iSw&mode=related&search=

Obiskal sem tudi mesta Quillabamba, kjer me je gostila Betty HC, Urubamba in antični Cuzco, kjer je cel kup popotnikov z mano vred pod streho sprejela Katy.

Ker je bicikl še vedno v odlični formi jo jutri šibam dalje v smeri Puno in Lago Titicaca.


Hvala vsem za čudovita voščila na mail-u in blog-u.











There are currently 13 comments

  1. Tresk
    September 28, 2007 @ 09:18 | Reply
    comment

    Kje si tako lepo torto dobil? ;)

    Vse najboljše!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post