Puno, Lago Titicaca, Peru, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Puno, Lago Titicaca, Peru, S.A.

Največje jezero sveta nad 2000 mnv na 3810 mnv prekriva 8559 km2 gorskega predela Andov Peruja in Bolivije.
Edinstveni Islas Flotantes (plavajoči otoki) poseljeni z več kot 1000 prebivalci Uros, ter otoka Amantani in Tequile so glavna turistična atrakcija jugovzhodnega Peruja.

poglej:
http://youtube.com/watch?v=lVC2c-8EFiE&mode=related&search=

Pot med Cuscom in Punom je polna skrivnosti Inkov.
Tako sem si ogledal mestece Tipon, ostanke inkovskih naselbin Pikillacta in Raqchi, vas Pucara, Sillustani, se osvežil v termalni vodi Putina in prečkal prelaz Abra la Raya na 4335 mnv, kjer sem srečal dva Francoza, ki sta se po Peruju odpravila kar peš.

Dva dni sem preživel na plavajočem otoku Pachamama, kamor sem vzel tudi svoj bicikl. Na otoku živi pet družin, ki se dandanes preživljajo izključno s turizmom. Delo mož je izdelovanje 'totoras' kanujev oz. čolnov iz trsja ter vzdrževanje otoka. Nežnejši spol izdeluje spominke in skrbi za lačna usta.
Spejeli so me kot sina. Skupaj smo lovili ribe, kuhali in se veselili. Pomagal sem jim pri izdelavi novega 'totora' katerega sedem mož izdeluje cel teden in je uporaben naslednji dve leti.

Ob slovesu pa je bilo kot vedno najtežje tistim najmlajšim, ki so me spraševali kdaj jih zopet obiščem, da jih naučim kakšno novo vragolijo.

Jutri se vzhodno ob jezeru odpravim v vas Chimu in Cuchuito (Templo de la fertilidad) ter pred prečkanjem meje z Bolivijo obiščem še Juli, ki ji pravijo mali Rim.

... se pišemo iz 40 države ....BOLIVIJA!









There are currently 7 comments

  1. luy
    October 10, 2007 @ 18:49 | Reply
    comment

    To, da imaš občutek za naravo ti je najverjetneje položeno v zibelko. Vedno znova presenečaš.
    Srečno in veter v pravo smer ti želim.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post