Uyuni, Salar Uyuni, Bolivia, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Uyuni, Salar Uyuni, Bolivia, S.A.

Bele ravnice najvecje slane puscave sveta (12.000km2), 3653m nad morjem je pravo olajsanje po dneh poskakovanja in tiscanja kolesa po poteh in kolovozih, ki jim tukaj pravijo ¨cesta¨.

Glavni donos prasnega puscavskega mesta Uyuni je turizem in ¨gringi¨, ki pridno prinasajo zelence za ogled enega od sedmih naravnih cudes sveta.
Ce verjames???
Mesto Uyuni lezi na glavni prometnici belih substanc (bolivija je najvecji proizvajalec kokaina v juzni ameriki, vodi celo pred kolumbijo), ki vodijov bogati juzni del kontinenta (Cile in Argentina).

Med kolesarjenjem skozi bela brezpotja obiskal edinstveni Hotel de sal, z visokimi kaktusi porasla otoka Isla de los Pescadores in Isla Inkawasi, Vulkan Tunupa in pokopalisce mumij San Juan.

Pot sem nadaljeval na skrajni jugo-zahod bolivije, carobni del juzne amerike.
Laguno Hedionda preletavajo jate tisocerih flamingov, laguna Colorada se v zacetku popoldneva spremeni v bakreno-rdeco ravnico, prav tako skrivnostni sta bela Laguna blanca in zelena Laguna verde. Narava pa tukaj ni pozabila niti na umetnost. Rocas de Dali in arbol de piedra za vse tiste, ki pogresajo muzeje.

Po vrocih, prasnih in vetrovnih dneh je namakanje zadnjice v vrocih vrelcih gezirjev ob soncnem zahodu nad vulkanom Licancabur povod za krike zadovoljstva, ki odmevajo se dolgo v hladno noc, kjer se zivo srebro ustavi pri -10 stopinjah.

Se nekaj dni in zopet bom na asfaltni podlagi v novi dezeli - Argentina!









There are currently 10 comments

  1. Dani
    October 31, 2007 @ 09:27 | Reply
    comment

    Dejan,

    samo en dan bi bil rad v tvoji družbi-potem bi tudi jaz lahko naredil nekaj zares prav izvrstnih, profesionalnih posnetkov.
    Pogumno naprej !


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post