Montevideo, Uruguay, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Montevideo, Uruguay, S.A.

Urugvajska prestolnica poldrugega miljona prebivalcev ob Rio del la Plata z ogromnim pristaniščem, čudovitimi peščenimi plažami in antičnim predelom Ciudad Vieja.
Z Meri sva se nastanila pri Pedru in Nataliji iz CS. Pedro je star računalnišči maček, ki mi je poštimal moj popotniški z virusi okužen laptop, Nataliji pa je urugvajska kulinarika pisana na kožo, tako, da sem bil bolj utrujen od obilice zaužite hrane, kot pa od kolesarjenja.

video: http://youtube.com/watch?v=PWaDUdeALyA&feature=related

Zadnje kilometre brazilskih cest sem podelal skozi največji naravni rezervat ptic na jugu brazilje Taim, kjer so mi cesto prečkali mnogi pasavci, kače in celo aligator.
Že nekaj kilometrov po prečkanju meje z urugvajem pa se prične najlepša obala južne amerike.
V majhni ribiški vasi Punta del Diabolo sva spoznala skupino motoristov, ki so s odpravljali na Harley-Davidson motozbor v Punta del Este, tako, da je Meri zamenjala bus za udobnega Harleya, jaz pa sem še naprej mlatil vetovne kilometre čudovite obalne ceste št.9.
V Aguas Dulce sem prespal pri Javier-ju iz CS, ki je instruktor za kajake in kanuje in popljal me je na eko-turo po reki Valizas in laguni Kastillos.
V Punta del Este pa so me naslednji dan že čakali Meri in motoristi, ki so naju povabili v udoben hotel ter večerno pohajkovanje po mestu z obveznim izborom miss Harley - Davidson.

Od čudovitega urugvaja se počasi poslavljam in naslednjič se vam javim iz argentinske prestolnice Buenos Aires.









There are currently 8 comments

  1. susy
    December 13, 2007 @ 10:32 | Reply
    comment

    hehe kk vama je fajn! kdaj mislis pa kej Meri domov poslat? eni bi radi mel brazilski pesek :)


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post