Buenos Aires, Argentina, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Buenos Aires, Argentina, S.A.

Največja južnoameriška prestolnica se prebuja v vroče poletje.

Multikulturno srce argentine z 14 miljoni prebivalcev utripa v pričakovanju božičnih in novoletnih praznikov, kljub temu, da je povprečna dnevna temperatura okoli 30 stopinj.

Ker sem o tem čudovitem napol evropskem velemestu vedel bore malo, sem prihajal v upanju, da pa morda le najdem kakšnega slovenca, ki mi bo o argentini in slovencih povedal kaj več.
Pa sem se krepko zmotil!
V argentini živi toliko slovencev, da lahko tu ostanem leto dni in jih vsak dan obiščem deset, pa bom še sigurno koga izpusti.
Z Meri sva bila povabljena k njenim prijateljm Niki in Marcim s katerima si delimo topel domek. Skupaj smo obiskal mestni center ter predel Boka, kjer je doma umetnost, ples in glasba.
Ker se je za Meri čas dopusta iztekel in je njen četrti obisk na moji poti pri kraju, sva se poslovila v upanju, da se nekje na drugi polovici zemeljske oble zopet kmalu vidiva.

Slovenci?

Ze pred prihodom v mesto sem prejel dva mail slovencev, da sem toplo vabljen na obisk in tako sem spoznal čudovito slovensko družino Modic in g. Alojza, ki mi je razkazal dva slovenska domova in nas peljal na veselico narodnih plesov, kjer sem se po dolgem času najedel čevapčičev, golaža, potice in štrudla. No.....tudi domače kapljice ni manjkalo.
Rok Fink pa nas je popeljal na brzplačni nočni ogled mestnih znamenitosti z njegovim taxijem.
Ker mi je okvir kolesa po dobrem letu dni počil na istem mestu,kot v Arizon, so mi ga v slovenski varilnicii pri Bregar-jevih hitro popravili. Zamenjal sem tudi verigo in zobnike, tako, da bodo kilometri proti jugu zopet brezskrbni.

Da pa so o mojem podvigu in obisku Buenos Aires-a izvedeli vsi v argentinski slovenci sem imel intervju na slovenski radijski oddaji - Okence v Slovenijo z g. Mirkom Vasletom.

Včeraj sem obiskal slovensko veleposlaništvo, kjer sem imel razgovor z veleposlanikom g. Avguštin Vivodom, ki mi je na moji poti po agentini pripravljen vedno pomagati.

Danes pa pričnem vrteti zadnjih 3700 km na poti proti koncu sveta ' Tirra del Fuego'.

poglej http://www.youtube.com/watch?v=Gi61DAYGIkE









There are currently 7 comments

  1. flairfrik
    December 24, 2007 @ 19:20 | Reply
    comment

    HeY Buli!!

    Srečen božič in veliko dogodivščin v prihajajočem letu!!!!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post