Wellington, New Zealand - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Wellington, New Zealand

Rojstni kraj "Lord of the rings" in prestolnica nove zelandije, kjer se Viktorjanska arhitektura do potankosti ujema z modernim minimalizmom, mesto kulture, glasbe in filmske industrije.
Mesto kjer se zgodba severnega otoka zame konca.

Mehko posteljo sem dobil pri Julie in Rob-u, ki sem ju spoznal v boliviji in sem obljubo, da se kmalu vidimo v NZ tudi drzal.
Severni otok je bil zame pravi luksuz!!!
Starejsi par, ki sem ga spoznal na polotoku Coromandel, me je povabil v letovisce Mt. Maunganui in njun luksuzni Mission Bell Motel, kjer sem zaradi pocenega obroca zadnjega kolesa ostal tri dni.
Razvajala sta me z odlicno Kiwi kulinariko in vini, me popeljala na ribolov med otoke Bay of Plenty in se in se..
Skozi prestolnico sadja kiwi Te Puke sem kolesaril juzno v dezelo maorijev, gezirjev in adrenalinskih sportov Rotorua.
Proti jezeru Taupo sem prenocil na kmetiji z 1700 glavami zivine, 180 ha zemlje, 5 traktorji.... kjer sva zjutraj z gospodarjem vsak z svojim traktorjem v slabi uri nakrmila cel bataljon krav. Pa naj se kdo rece, da ne delam!
Ker pa so ob jezeru Taupo tudi lastniki novega hotelskega kompleksa Miro, se nisem branil povabila preziveti noc le pod petimi zvezdicami z zajtrkom v posteljo.
Gorko kolesarjenje po Narodnem parku Tangariro, mimo najvecjih NZ vulkanov je bilo mokro in vetrovno, a sledili so peklensko vroci kilometri skozi vinograde na jugu, kjer je zaradi sezone obiranja grozdja "rabutanje" vsakih 20 km obvezno!

Danes se s trajektom popeljem na juzni otok
med fiorde Marlborough in pot nadaljujem vzhodno v Abel Tasman National Park.

Kia Ora

There are currently 15 comments

  1. phillipe
    March 19, 2008 @ 12:28 | Reply
    comment

    Vsaka Čast Dejan! Ultimativno potovanje!!! Lani takšen čas sem tudi jaz užival po deželi dolgega belega oblaka in južni polobli...Sicer na bolj klasičen način in hitreje, pa vendar... Privoščim ti vsak meter na novo odkritih spoznanj in čim več norih doživetij na poti. Sicer pa tourtheworld.si majico z veseljem nosim tudi na svojih pogostih potovanjih...:) LP


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post