Melbourne, Victoria, Avstralia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Melbourne, Victoria, Avstralia

Multikulturalno mesto na jugo vzhodu avstralije in moja izhodiscna tocka za prve kilometre rdece celine.
Cinglanje tranvajev, recno nabrezje z galerijami in art centri
pa za povrhu se vreme, mi spominja na London.... le rdece telefonske govorilnice se manjkajo.
V slovenskem katoliskem misjonu Cirila in Metoda - KEW, Melbourne mi je prenocicse ponudil pater Ciril A. Bozic, ki me je tudi pridno nahranil in tudi financno podprl moj projekt.
g. Dominik Grahek slovenec, ki ze vec kot stirideset let zivi v avstraliji, mi je pomagal za ob prihodu in poskrbel, da so moji necaki zopet prejeli darila od "botija", kot mi pravijo, te dni ko se je po nekaj letih zopet odpravil na obisk v rodno slovenijo.
Dan sem prezivel z Daryo in njenimi prijatelji v CS hisi, ki so mi razkazali mesto, olimpijski sportni kompleks in tiste "zastonj" galerije, ki jih ni malo po mestu.

Tiste zadnje kilometre po tasmaniji sem kolesaril skozi zahodni, hribovit jezerski del. Ker je ta del tasmanije le delno poseljen in vecino ozemlja prekrivajo narodni parki je kolesarjenje v nastarejsih gozdovih sveta prava iluzija, kljub obilici dezja, ki sem ga bil delezen.

Le se nekaj dni me loci do druge obletnice mojega odhoda, ki jo bom praznoval v Sydney-ju, kamor bom kolesaril v naslednjih dneh po Princes HWY.
Vas pa ob tej priloznosti vabim na ogled moje prve foto razstave, ki bo od 21.aprila dalje v Planetu Tus - Celje, sledijo pa tudi razstave v MB in NM.

poglej:
http://youtube.com/watch?v=hi7zUvagiLs
http://youtube.com/watch?v=1RTiUbUjVTU&feature=related







There are currently 14 comments

  1. luy
    April 22, 2008 @ 18:37 | Reply
    comment

    čestitke!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post