Makassar, Sulawesi, Indonesia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Makassar, Sulawesi, Indonesia

Toliko prijatelskih vezi kot sem jih napletel v vroči milijon in pol veliki prestolnici Sulavesia jih nisem še nikjer na svetu.
Prvi večer sem bil povabljen na gala večerjo mednarodne organizacije ILO, naslednji dan sem odpeljal triatlon Markasar, ki je bil hkrati tudi vojaško prvenstvo indonezije in med tristo udeleženci zasedel deseto mesto (na biciklu sem jih dobesedno povozil). Spoznal sem večino poveljnikov in generalov indonezijske vojske, ki so me dan zatem povabili še na ogled vojaške zračne obrambe s kratkim helikopterskim poletom. Za deseto mesto pa sem prejel tudi 500.000 rupij, kar zadošča za nekaj dni kritja stroškov v indoneziji.

Vsak indonezijski otok diha z drugačno dušo, goji drugačno kulturo z drugačnim nasmehom.
Zahodni timor skriva zgodovino preprostega ljudstva, kjer so šele pred dobrimi sedmimi desetletji končali tradicionalen lov na glave in takrat tudi pokopali zadnjega kralja kraljestva Niki-Niki, katerih vasico sem tudi obiskal.
Flores je otok vulkanov, recnih kanionov obdanih z riževimi terasami ter črnimi peščenimi plažami.
Tisti,ki ljubite kolesarsko hribolazenje ne boste na otoku Flores niti najmanj razočarani, saj se cesta nikoli ne zravna, za nagrado pa postreze 1640m visok vulkan Kelimutu s spektakularnimi trobarvnimi kraterskimi jezeri.
Trajekti med otoki so dobesedno indonezijski.... ob pogledu za zrjavelo trajektno lupino najprej pomislim na domače in prijatelje z upanjem, da jih bom še kdaj videl, plovba s prašiči, kokošmi, ščurki in glasnimi indonezijci pa je že druga zgodba.

Pred mano je osrednji hribovit del sulavesia Tana Toraja, coctail narave, arhitekture in običajev.











There are currently 12 comments

  1. Radek
    June 22, 2008 @ 06:39 | Reply
    comment

    Dejan, pa ti si ZMAGOVALEC!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post