Beijing, China - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Beijing, China

Kitajska prestolnica, 500.000 let po tem ko so tod okoli stopicale prve cloveske noge, 6000 let po prvi dinastiji in 49. let po razglasitvi PRC gosti 29. olimpijske igre moderne dobe, ki so medvomno tudi najvecje, najbolse in prvic kitajske.

Sportno ter navijasko mrzlico je cutiti na vsakem koraku.

Miljon prostovolcev, informativna sluzba, do potankosti dodelan transportni promet, najmodernejsa sportna prizorisca ugajajo tako sportnikom , kot tudi sportnim navdusencem. Vse je tipi-topi!

Do pekinga sem prispel v petek in se nastanil pri JJ in SS, ki sta mi v casu OI ponudili brezplacno streho nad glavo in odlicno kitajsko hrano.
Dan za tem se je pricela akcija!
Obisk slovenske hise, kjer sem se srecal s slovenci, jedel hrano izpod spretnih rok slovenskega kuharja in srkal rujno slovensko kapljico.
Skupaj smo si ogledali veslanje, kjer nasimu dvojcu in cetvercu ni pomagala niti najglasnejsa navijaska publika...
*KDOR NE SKACE NI SLOVENC .... HEJ, HEJ, HEJ* nekaj ur kasneje pa se v pticjem gnezdu med 80.000 navijaci vzpodbujali nase atlete.
A ta dan zamanj!
Ogledal sem si se tekmovanja v ženskem maratonu in tiatlonu, ker so cene za ostala meni zanimiva tekmovalja visoko vrtoglave. Se vedno se dobijo vstopnice na crnem trgu za finale nogometa in kosarke za 200 usd, za atletiko nad 100usd in nekajkrat presegajo moj proracun. Za preostale vstopnice sem, zapravil 5 eurov s pomocjo slovenskih sponzorjev in prijateljev v pekingu.
Obiskal sem prepovedano mesto, kitajski zid, letno palaco in ostale znamenitosti skrivnostne kitajske prestolnice.
Po nedeljskem maratonu, pa je pred mano nova etapa v smeri puscave Gobi in meje z mongolijo.

ne spreglej:
http://www.youtube.com/watch?v=GZ_iAkrhR8o










There are currently 6 comments

  1. roldarelt
    August 21, 2008 @ 18:40 | Reply
    comment

    eroutr


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post