Kota Kinabalu, Sabah (Borneo), Maleysia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Kota Kinabalu, Sabah (Borneo), Maleysia

Deževni dnevi na tretjem največjem otoku sveta (Borneo) so mimo, 'vsaj za nekaj mesecev' in temperature se povzpenjajo zopet preko 30 stopinj v prestolnici najvzhodnejse province malezije.
Za vs tiste , ki o Sabah ne veste prav dosti naj vam povem, da je pribljižno trilkat večji kot slovenija, glavni vir dohodka je pridobivanje palmovega olja, gozdarstvo in turizem. Vecinsko prbivalstvo so muslimani, sledijo jim budisti ter katoliki.
aaaaa pa še nekaj, ljudje ne živijona drevesih! hehehe
Moderna restolnica je skoraj dvakrat večja od ljubljane, glavne znamenitosti pa so čudoviti otoki , ki so le nekaj minut oddaljeni od mesta, mestna tržnica, ki je odprta tja do ene ur zjutraj in ponuja popono azijko kulinariko ter razkosne mošeje, kjer štirikrat dnevno potekajo molitve za vslišanje tja daneč v zahodno meko.
Sam sem si po deževnih kolesarskih dneh in hribolazenju po narodnih parkih in gori Kinabalu, ki ponuja pisano paleto tropskega živalskega in rastlinskega svet malce oddahil pri japonskem prijatelju Kuniju, ki tukaj službuje v eni od stevilnih japonskih turističnih agencij.
V najjužnejšem mestu filipinov Zamboanga sem moral pet dni počakati na trajekt za malezijo, saj je bil eden zaradi slabega vremena in močnih vetrov odpovedan.
Po izkrcanju v mestu Sandakan ter obisku stari prijateljev sem pot nadaljeval skozi narodni park Kinabalu, nasevernejso tocko bornea Simpang Mengayau in navzdol v Kota Kiabalu od koder se jutri odpravljam v smeri zahoda v najbogatejse kraljestvo sveta Brunai.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=35h7vqOS16g














There are currently 3 comments

  1. Pri
    March 4, 2009 @ 19:07 | Reply
    comment

    hey Chico!!!
    That market looks like the market in Guatemala:)
    how are you doing?
    what is new in your life?
    hope you are doing well, and when you have time pass by my email address and email me something...
    Cheers...
    abrazos y beso.....
    Cuidate mucho chico.....


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post