Pontianak, West Kalimantan, Borneo, Indonesia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Pontianak, West Kalimantan, Borneo, Indonesia

Na skrajnem zahodu bornea ob reki Sungai Kapuas,med južnim kitajskim morjem in gostim pragozdom ljudstva Dayak, točno na ekvatorju leži kaotična metropola Pontianak, edina povezava s preostalim delom indonezije in zadnji kilometer vročih ter prašnih cest na moji poti skozi borneo.

Na vzhodnem delu Sarawak v mestu Miri sem srečal prijatelja, celjana Miha Borboriča s katerim sva skupaj obiskala narodni park Lambir Hills, kamor so naju odpeljale prijazne domačinke, pozno ponoči pa smo boke razmigovali v enem ob malezijskih klubov... Mihec hvala prijetno srečanje!
Po razgreti asfaltni podlagi sem pot nadaljeval vzhodno.
V Niah Caves NP sem si obledal najstarejše jamske slike jugo-vzhodne azije, najvišjo pagodo bornea v mestu Sibu,
tradicionalni ples ljudstva Dayak in nekaj dni preživel z domačini v tipičnih vasicah, ki jim pravijo 'long house', tipične vrstne hiše bornea visoko nad tlemi.

Po prečkanju indonezijske meje, po luknjastih cestah proti mestu Pontianak sem zlomil prtljažnik, ki je po zadnjem popravilu tam nekje v centralni ameriki odlično opravil svojo nalogo... se pač zgodi vsakih nekaj let!
V deževnem mestu Pontianak mi je streho nad glavo ponudila Nina in je le ena izmed gostoljubnih ljudi, ki so mi s prenočišči, hrano in informacijami pomagali na poti iz vzhodnega v zahodni del četrtega največjega otoka na svetu.

Skupaj z ostalimi člani www.couchsurfing.com smo te dni proslavili prelomni trenutek in v klub sprejeli miljontega surferja, najveje spletne "družine" pototnikov in tistih, ki so popotnikom pripravljeni pomagati.

Pred mano je še velik del indonezije, sledi Java, ki je dom polovice 200 miljonskga zvečine muslimanskega prebivalstva indonezije.

video:
http://www.youtube.com/watch?v=HxV5vY0k9MI
http://www.youtube.com/watch?v=HiHYKxgdGdY&feature=related











There are currently 8 comments

  1. DANI
    April 7, 2009 @ 08:19 | Reply
    comment

    Dejan,
    dolgo se nisem oglasil, čeprav tvoje potovanje spremljam. Ni ti bilo mogoče poslati sporočila.
    Pazi na kolo, domačinke pa na tebe.
    Srečno naprej po Indoneziji!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post