Kuta, Bali, Indonesia, SE Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Kuta, Bali, Indonesia, SE Asia

Streljaj vzhodno od najgosteje poseljenega otoka na svetu(Java)lezi droben biser indonezije - Bali. Vse kar si clovel zazeli za kratek oddih ali dalse podrobno raziskovanje narave, kulture in kulinarike je tukaj.
Neskoncne pescene plaze obdajajo kokosove palme, na lomljenih valovih se premetavajo surfarji, masaza in postrzba na plazi je "nuja" in le nekaj metrov od plaze se lahko razvajas v neskoncnih kulinaricnih uzitkih azije in zahoda. Ob soncnem zahodu surfarji lovijo se zadnje valove, opeceni turisti pa ob popivanju hmelovih napitkov in coctailov pricakujejo se lepsi soncni zaton, kot je bil vceraj, cemur sledi bucno nocno rajanje po nestetih barih in diskotekah.
V centru mesta stoji ogromen spomenik z imeni vseh 202 zrtvev teroristicnega bombnega napada leta 2002 in bo tam za vedno v opomin, da regiliozni fanatizem preti tistim, ki si tega najmanj zasluzijo.
Zame pa je tisti pravi Bali v notranjosti otoka, kjer se rizeve terasa, hinduisticni templji in strme ozke ceste vzpenjajo proti navisjim vulkanom otoka.
Kot vedno sem bil tudi tokrat ob pravem cau na pravem mestu in bil delezen hundu praznovanja Obalah v templju Pura Besakih, ki se zgodi vsakih deset let in vsakoletnega praznovanja v templju Pura Ulun Danu Batur, kamor tisoce vernikov prinasajo k blagoslovu hrano in predmete.
Temerature na obali so konstantne 24/30 ob vznojuh vulkanov pa ponoci padejo na vsega 10 stopinj.
Neverjetna mesanica tukaj zivecih tujcev, ki jim prednjacijo avstralci in domacini, pa mi lepsajo dni ob tretji obletnici moje kolesarske odiseje okoli sveta.

Hvala vsem, ki ste mi pomagali prebroditi prva tri leta financno, z vzpodbudno besedo na blogu, mailu, skype-u ali se name spomnete le obcasno v mislih in hkrati upam, da boste moji prijatelji ostali se prihodnjih 55.000 kilometrov najlepsi sanj.

video: http://www.youtube.com/watch?v=admuH-iUCfI
http://www.youtube.com/watch?v=KoAI-hy-Jj4









There are currently 15 comments

  1. DANI
    April 23, 2009 @ 08:23 | Reply
    comment

    Dejan,
    ISKRENE ČESTITKE !
    Srečno še naprej po tvojih 55.000 planiranih kilometrih.
    Čudoviti posnetki nas vedno presenečajo.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post