Kuala Lumpur, Malaysia, SE Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Kuala Lumpur, Malaysia, SE Asia

V meglo in smog ovita malezijska prestolnica, mesanica domacinov(malai), kitajcev, indijcev in kopica belcev, ki si tukaj v multinacionalkah nabirajo na kup svoje bogastvo. Deset kilometrov preden sem vstopil v zapleten cestni sitem mesta, kjer ceste vijugajo kot italjanski spageti med hitro rastocimi stolpnicami, sem jih koncno ugledal!
Tista znamenita kovinko steklena dvojcka, ki slovita kot cetrta najvisja stavba sveta in ju poznamo pod imenom Petronas towers. A se prden sem prisel pred niju me je monsum zalil kot iz skafa ... a fotka je sklocnila!
Za nakupovalne 'shoping' manijake je paradiz, zame pa le eno od stoterih velemest na moji poti, kjer razen Batu caves z cudovitim templjem, male indije, china town, KLCC, KL tower in moseje Masijad Negara, ki je ena najvecjih v jugovzhodi aziji ni ravno vzdihljajev vredno mesto. Dva dni me je pod streho prenasala mlada domacinka Emilija, ki sem se ji oddolziv z odlicno mediteransko kuho.
Zadnje kilometre sem po 'noro' motorizirani indoneziji nabiral zahodno od prestolnice Jakarta, preko otoka Sumatra in z trajektom prispel v novo betonsko-komercialno sredisce azije - Singapur.
Mesto ostrih zakonov in visokih kazni hmmmm....
Za odvrzen cigaretni ogorek, zvecilko ali pes preckanje cestisca pri rdeci vas oskubijo za 500 sin. dolarjev. A ker sem na biciklu in kot novinec v mestu:) ...bi si jih jaz nabral vsaj za 10.000 sin. dolarjev kazni... ce bi me ulovili!
Ker se mi vedno dogaja, da sem ob pravem casu na pravem mestu sem pri nizozemcu danielu spal v luksuznem sluzbenem stanovanju z bazenom in dan kasneje ulovil srecanje clanov www.couchsurfing.com z veliko festo na vzhodni plazi singapurja.
Po preckanju dolgega mostu, ki loci Singapur in najjuznejsi del azijske celine sem ponovno zagonil po malezijskih cestah in tokrat po zahodnem delu. V mestu Johor Bahru kjer sem se odpocil pri prijatelju in profesonalnem maserju Sam-u sem se lotil bicikla! Bil je ze zadnji cas za menjavo verige, zobnikov in zic, saj sem klance zaradi preskakovanja izrabljene verige ze steska premagoval. Veriga je bila daljsa od nove za celih 7mm...
Ob zahodni obali malezijskega polotoka sem se na poti v KL ustavil se v mestu Unesco-ve dediscine Melaka na povabilo cajnega mojstra Yee Tea, ki me je sprejel pod streho in mi razkazal mesto ter seveda ponudil nebeski caj v njegovi cajni trgovinici.
Pred mano je se dobrih 800km malezijskih cest ob zahodni obali polotoka preden zagonim v novo dezelo - Tailand.












There are currently 2 comments

  1. yakuza
    June 28, 2009 @ 21:57 | Reply
    comment

    hmmm ja javni prevoz je kar kul ja...


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post