Muscat, Oman, Middle East - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Muscat, Oman, Middle East

Čistoča, urejenost ter peklenska vročina s pribitkov visoke vlažnosti so besede s katerimi bi nahitro opisal omansko prestolnico.

Čudovita omanska arhitektura, prijazna beseda domačinov ter bogastvo olja in plina, ki ga že štiri desetletja skrbno nadzoruje sultan Qaboos bin Said Al Said odpirajo vrata Omana v svet turizma.

Tisti, ki ljubite Paris, Rim, Istambul in ostale romantične destinacije boste zagotovo uživali v romantičnem mestu Muscat-u ... le obisk načrtujte v zimskih mesecih, ko so tukaj "normalne" temperature.

Nastanil sem se pri Gart-u iz Indije, ki je Oman vzljubil v nekaj mesecih in denarce služi kot organizator prireditev.

V UAE, natančneje v Dubaju so za nepozabno doživetje poskrbeli policisti, ko so me že prvi dan aretirali zaradi fotografiranja ene od zgradb državnih institucij, ki je bila zame "le" popolna arabska arhitektura :)

Streho nad glavo mi je ponudila slovenka Urška, ki je v Dubaju študirala in tu sedaj tudi nadaljuje svojo kariero.
Upam, da sem se ji za uslugo oddolžil s kuhanjem!?!

Svoje so odslužile sprednje vilice oz. amortizer, ki sem ga skupaj z verigo, zobniki in ležaji zamenjal v Wolf Bike centru... hvala fantom za hitro uslugo!

UAE pa nikakor ne slovijo po "kolesarjem" prijaznih cestah.
Med načrtovanjem cestne infrastrukture niti pomislili niso na kolesarje, saj se tam razen zelo revnih indijcev NIHČE ne vozi s kolesom.
Ker pa s kolesom ni mogoce kolesariti preko mehkih peščenih sipin, sem se pridružil prijateljem iz couchsurfing.com, ki so organizirali pravi puščavski safari s terenskimi vozili in BBQ pod zvezdami. Užitek na kvadrat!

Na arabskem polotoku je sezona lubenic in dateljnov, ki sem jih pridno "rabutal" ob dolgočasnih in vročih cestah. Kampiranje na čudovitih peščenih plažah ne pride v poštev saj se temperature spustijo le do 33 stopinj sredi noči in je spanje brez AC prava savna.

Na jemenski ambasadi sem zaprosil za vizo, a bom na odgovor moral počakati še nekaj dni zaradi zaostrene situacije v Jemnu. Do takrat pa bom kolesaril med gorovjem in oazami severno od prestolnice.

video: http://www.youtube.com/watch?v=XwuZ5Qm4-pQ&feature=related














No responses to "Muscat, Oman, Middle East"

  1. Meri
    July 30, 2010 @ 10:08 | Reply
    comment

    Dejan srečno še naprej!
    pri nas te dni dezuje pri tebi pa peklensko vroce pa ja sej si ze navajen!!
    javi se nam se kej...
    Dejana najdete tudi na facebooku in sicer Dejan Glavnik tourtheworld;)


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post