Gaborone, Botswana, Africa - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Gaborone, Botswana, Africa

Hladna sapica vetra le nekaj stopinj nad ledicsem in zivo rdec soncni vzhod sredi dezele "bushman"-ov, med pescenimi sipinami puscave Kalahari, delte Okavango in najvecjimi rudniki dijamantov... nikjer drugje kot v botsvani, ko se zimski dnevi posljavljajo in zgoce sonce naznanja prihajajoce poletje.
Edini neosvojeni kontinent mojega potovanja, kolesarjenje skozi deset drzav crne celine sem pricel v bocvani, kjer me je Aldo, moj gostitelj pricakal na letalicsu. Prvi teden sem urejal formalnosti(vize) na namibijski in zambijski ambasadi, se druzil z prijaznimi domacini in spoznaval kulturo dezele, dezele kjer je goveje meso cenejse kot perutnina, kjer semaforjem pravijo roboti in kjer so diamanti najvecji donos drzave.
Vrhunec potovanja skozi juzni in vzhodni del drzave sem dozivel na Kuru dance festival-u , kjer so tradicionalne plese dva dni poplesavala plemena iz bocvane, namibije in juzne afrike, si ogledal nekaj narodnih parkov in uzival v pod zvezdnim nebom puscave Kalahari.
Pred mano je dvodnevna kolesarska dirka v dobrodelje namene od mesta Palapye do dijamantnega giganta Orapa v dolzini 240 km, nato pa v smeri najlepse delte sveta, delte Okavango.





No responses to "Gaborone, Botswana, Africa"

  1. fkairfrik
    August 26, 2010 @ 19:23 | Reply
    comment

    daj jim vetra Buli, nakuri ih na biciklu!!!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post