Dar es Salaam, Tanzania, Africa - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Dar es Salaam, Tanzania, Africa

Vroce in soparno, najvecje mesto tanzanije ob indijskem oceanu za turiste prav nic prijazno a edina odskocna deska za vedno sanjski Zanzibar, kjer bom tudi sam cez nekaj dni.
Morje malavija, kot pravijo jezeru malavi in cudoviti dnevi preziveti z avstrijskima kolesarjema so kar prehitro minili.
V letoviscu Senga bay smo se razsli in z mano je Roland "nov" italjanski kolesar s katerim sva delila kilometre dober teden dni ob pesceni plazah tega cerobnega jezera.
Preden pa smo se razsli smo darovali kri v krajevni bolnisnici, kjer zaradi velikih potreb po HIV cisti krvi tako velika, da se ta niti ne ohladi preden jo porabijo.
Prisotnost HIV-a med prebivalstvom Senga bay je vec kot 80%.
Dezevni dnevi so postali vsakdanjost, ko se zbuds dezuje, ko kolesaris dezuje in ko se odpravis spat se vedno ...dezuje. December je mesec dezevja, sladkega manga in komarjev. In ravno slednji so mi ob preckanju malavijsko -tanzanske meje posteno zakuhali. Malarija in dva dni kasneje se vrocina Typhoid so me polegli po dolgem in po cez. Visoka vrocina, potenje, mraz, glavobol in tri dni paralizirane noge so me zdelali tako dobro, da se sa danes ne pocutim "ta prav". Pravijo, da ce ne poizkusis vsega, nisi pravi popotnik :)
Nove kilometre v zacetku zadnjega leta poti bom nabiral po otoku Zanzibar, preden se bom odpravil pod vznozje najvisje gore afrike Kilimanjaro.












No responses to "Dar es Salaam, Tanzania, Africa"

  1. Viv
    January 10, 2011 @ 01:19 | Reply
    comment

    All the best for the 2011, Dej. Keep going! For another year of laughts, joy and peace! Greetings from Brazil!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post