Naivasha, Kenya, Africa - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Naivasha, Kenya, Africa

Sveze jutro na nadmorski visini skoraj 2000 metrov, prasnega mesta Naivasha v juznem delu Rift Valley, doline od koder prihajajo najbolsi maratonci sveta. Mehko posteljo in
"ta pravo" domaco kenijsko hrano mi je pripravila druzina priznanega kenijskega slikarja Sane Wadu. Cez nekaj ur pa bom ze v edinem narodnem parku kenije Hell's Gate, kjer je mogoce skozi park tudi kolesariti.
Tanzanijski Dar sem zapustil v smeri zgodovinskega Bagamoyo, nato severo zahodno skozi nasade ananasa in aloe v smeri Mt. Kilimanjaro po cesti B1, ki je bila ena najprometnejsih cest na moji poti. Avtomobilski trki, prevrnjeni avtobusi in zazgani tovornjaki ob cestiscu ulijejo strah se v tako pretkanega kolesarja.
Ob prihodu v Moshi sem za nekaj minut ob soncnem zahodu ugledal vrh Kilimanjaro, goro o kateri sem sanjal leta in leta. Vrtoglava cena 1000 USD za tridnevno turo na vrh gore pa je trenutno previsoka za moj vse bolj plitek zep. Zato sem naslednji dan pognal v mesto Arusa, ki je turisticna meka tanzanije in bil toplo sprejet pri "pol" slovenski druzini Vesne, ki v arusi ze osem let uspesno vodi svojo turisticno agencijo specializirano za safarije kot so Serengeti NP, Ngorogoro, Ikorongo in seveda Mt. Kilimanjaro.
Da pa drzi rek "vec nas je, lepse nam je" sta poskrbela se dva "savincana", ki se na pocitnicah po tanzaniji potepata z vesnino turisticno agencijo Pure Afro travels. LINK: http://www.facebook.com/PureAfroTravels?v=app_4949752878
Slovo tanzanije skozi dezelo masajev proti kenijski meji, je bilo cudovito. Sonce, modro nebo in Mt.Meru v ozadju za poslastico. In ze sem v 73 drzavi - KENIJA !
Dan po prestopu meje sem prigonil v kenijsko prestolnico z eno samo zeljo - BIKE SHOP ! Potreboval sem nove zobnike, verigo in nove lezaje v kolesih, saj je vse skupaj namibijska puscava dobro zdelala. Po dveh dveh iskanja kolesarkih trgovin , delov in mehanika, mi je uspelo bicikl spraviti v "normalno" stanje, ce temu po 105.000 km se sploh lahko tako recem normalno.
Odlicni vremenski pogoji in dobra volja mi bosta pomagala, da bom konec tedna na na ugandski meji...
















No responses to "Naivasha, Kenya, Africa"

  1. flairfrik
    February 2, 2011 @ 17:18 | Reply
    comment

    bravo Bulek, saj ne morem verjeti, še samo trije mseci te ločijo od petih let, na kolesu,....

    hitro bo mimo


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post