Shkoder, Albania, out of EU - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Shkoder, Albania, out of EU

Tik ob Skandarskem jezeru, moja zadnja albanska postaja, kjer sem prespal v enem od bordelov, ker je pač najceneje.
Prenočišča za 10 eurov lahko pozabim na hrvaški obali.
Albanija in Kosovo sta edini državi sveta, kjer bi me bilo sram voziti Mercedez Benz. Toliko Mečk kot jih je tukaj na cestah ne bodo imeli nikoli niti v Nemčiji. Sinonim življenja ali sanje šiptarjev?

Pozitivno presenečen sem nad razvitostjo Albancev. Preden sem prišel v Albanijo, sem pričakoval državo tretjega sveta, a mislim, da niso daleč za našimi južnimi sosedi.

Čudovita zelena in gorata Makedonija je nedvomno biser Balkana! Narodni parki, jezera, samostani in čudoviti ljudje ter okusna balkanska kuhinja! Čista petica!

Le še dobrih 1000 jih je pred mano... danes Črna Gora, jutri Hrvaška... temperature nabijajo v višave tja do 40 stopinj, bicikl škripa na vse pretege, jaz pa si prepevam stare narodne "...od Vardara pa do Triglava... veliko se sranje odigrava..."

See U soon!
No responses to "Shkoder, Albania, out of EU "

 1. Miloš Frankovič
  July 13, 2011 @ 09:15 | Reply
  comment

  Dejan,
  Moram priznati, da še bolj kot jaz , je tvoje potovanje spremljala moja žena Beba. Mogoče se jo le še spomneš, ko smo v Grazu pleskali Vitkino stanovanje.
  Midva sva na dopustu na Pagu v Straškem, parcela 154. V kolikor te pot vodi preko Paga, te z odprtimi vrati sprejmeva kot gosta in ti nudiva vso oskrbo za čas tvojega postanka. Tu ostaneva do 19. 7.
  Lep pozdrav Miloš in Beba ( naj te ne moti moje ime, kajti uradno sem Mihael)


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post