Cartahena, Colombia, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Cartahena, Colombia, S.A.

Po neuspelem poizkusu preckanja Darian Gap-a sem se vrnil v Panama city in pot nadaljeval v pristanisko mesto Colon v upanju, da da najdem ladijski prevoz proti Kolumbiji.
Ker sem imel na izbiro le se dve moznosti (ladja ali letalo) sem izbral tisto cenejso, daljso in nepozabno pot po Karibskem morju.

Tu pa se pricne carobna zgodba pirativ s karibov, otokov San Blas in ljudstva Kuna.

V pristaniski pivnici sem spoznal stiri Kolumbijce, ki so se pripravljali na vrnitev v Kolumbijo z 12 metersko barko in beseda je padla. Po dveh urah predavanja o moji poti okoli sveta je kapitan Huan dejal "dobrodosel na krovu".
Natovorili smo bicikl ter hrano in pijaco (rum je mornarskem zakonu obvezen) in razprli jadra.

Prva noc je bila "pekel na Karibskem morju". Nevihta se je polegla sele proti jutru in soncni vzhod smo ugledali med carobnimi otoki San Blas. 365 otokov (za vsak dan v letu po eden) poseljenih z skrivnostnim ljudstvom Kuna, ki se prezivljajo pretezno z ribolovom in nabiranjem kokosov.
Na barki smo imeli vso potapljasko in ribisko opremo, tako da so bili nasi zelodcki vseskozi polni susimija, susija, jastogov na zaru in ostalih morskih dobrot po kolumbijsko.
Po treh dneh raziskovanja otokov, druzenja z domacini in celem kupu vragolij je bil cas za slovo.
Dolgih 52 ur non-stop plovbe je bilo potrebnih preden smo ugledali kolumbijsko obalo in anticno mesto Cartahena, kjer pa se je zopet zataknilo.

Vesci carinski uradniki in policisti so po treh ureh klofanja po racunalniski tipkovnici ugotovili, da potrebujemza vstop v Kolumbijo VIZO???

Pa dokazi, da temu ni tako!?!?

Telefonski klici na MZZ v ljubljano, na avstrijsko veleposlanistvo v bogoto, avstrijskemu ambasadorju v cartaheni in 27 ur cakanja.... za kaj ze?
Zato, da so mi cisto na kratko in potiho dejali "o pa res ne potrebujete vize" in dobrodosli v Kolumbiji.

Pred mano je dolga in drugacna Juzna Amerika.
Po kratkem ogledu cartahene, enega izmed lepsih mest na moji poti, nadaljujem pot v smeri vzhoda proti Venezueli.










There are currently 13 comments

  1. luy
    June 6, 2007 @ 10:13 | Reply
    comment

    Saj to si vedel, da če se kje zatakne se pri papirologiji. Tudi v Sloveniji bi ti verjetno čisto potiho rekli "o pa res"...
    Svobodno in s polnimi krili navdiha.
    S tabo kjerkoli in kadarkoli.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post