Asuncion, Paraguay, S.A. - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Asuncion, Paraguay, S.A.

Zaradi mocnega dezevja in viharja, ki je pustosil v severo-vzhodnem delu argentine sem na prehod meje moral pocakati pet ur na policijski postaji.
Tik pred vecerom so zopet sprostili ladijski promet na reki Paraguay in v nekaj minutah sem z trajektom prispel v prestolnico paraguaya Asuncion.

Kolesarjenje po predelu Salta in Formosa na argentinski strani je bila prava dolgocasna muka. Na cesti st. 81 sem prvic na poti, tik pred soncnim vzhodom zaspal na kolesu, saj 600 km ni niti enega ovinka ali hribcka, ki bi razblinil monotonost kolesarjenja.

A za dezjem posije sonce!

Dezela tropskih gozdov, velikih rek in jezer je raj za kolesarjenje. Odlicne cestne povezave, prijazni ljudje ter okusna hrana oznacujejo to majhno juznoamerisko dezelico za popotniski paradiz. Ceprav pravijo, da imajo v drzavi vecje stevilo jaguarjev kot turistov nisem se nobenega srecal (na mojo sreco ali fotografsko nesreco)?

Tukaj me gosti Viviana iz hospitalityclub.org in skupaj sva obiskala indijansko skupnost Maka, kjer sva z indijanci prezivela noc, si ogledala vecer flamenka in mestno jedro prestolnice Asuncion.

Danes bom pedala bom pognal v smeri vzhoda proti tromeji Paraguay, Argentina in Brazil ter obiskal najlepse slapove sveta Foz de Iguazu.








There are currently 6 comments

  1. stane
    November 15, 2007 @ 17:48 | Reply
    comment

    Zdravo Dejan!Še dobro,da te veter ni odpihnil,kaj bi mi potem brez tebe.Kolo ti služi tud v redu,zdrav si,tako da problemov ni.Srečno še naprej.lp


  2. barbayita
    November 15, 2007 @ 20:08 | Reply
    comment

    jaoo... dej vsed se gor na stango... hehe sprejemas podnajemnike? sem si vedno zelela videti Agentino.


  3. Vito
    November 16, 2007 @ 16:14 | Reply
    comment

    Kapo dol, dobr si


  4. Matjaž
    November 17, 2007 @ 20:45 | Reply
    comment

    Bravo, kar tako naprej. J Amerika se kar vleče, a ne. Še na guglu traja nekaj časa, da se globus obrne. Srečno pot še naprej !!!!!


  5. Dani
    November 18, 2007 @ 12:26 | Reply
    comment

    Dejan,

    pošlji nekaj posnetkov iz indijanske skupnosti Maka. Kar zavidam ti, da boš v živo doživel slapove Foz de Iguazu.
    Srečno naprej !


  6. chica
    November 21, 2007 @ 01:16 | Reply
    comment

    chico, you are almost near the end of america, thats good and bad, but really i wish you the best, enjoy it, remember my thoughts are with you in everywhere.
    love u,
    chica


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post