Camooweal, Outback, Australia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Camooweal, Outback, Australia

Sredi nikjer oz. tam kjer je bog pozabil na ljudi!

Vrocih in suhih 34 stopinj pripeka na Flinders Hwy, v kraju Camooweal, tik pred mejo z Northern territhory, kjer sem se ustavil, da napolnim zaloge vode(12 litrov) in hrane, saj je do naslednje bencinske crpalke zopet dobrih 300 kilometrov in prav toliko mrtvih kengurujev, ki smrtno zaudarjajo prav na vsakem kilometru skozi avstralsko puscavo in so zrtve Road Train's oz. cestnih vlakov, ki z hitrostjo 130 km in stirimi ali petimi priklopniki ne ogrozajo le kengurujev ampak tudi me, se posebej so nevarni kolesarjem ob pihanju bocnega vetra, ko te dobesedno posesajo na cestisce.

Odkar sem zapustil vzhodno obalo avstralije kolesarim povprecnih 200 km dnevno, ker pravdosti drugega kot vidim med kolesarjenjem tukaj ni za videti.

A vseeno je bilo nekaj omembe vredni postojank na poti skozi prostrano puscavo, kjer pravijo, da dez dobro ni namocil zemlje ze sest let. Longreach skriva enega najvecjih letalskih muzejev in je hkrati rojstni kraj letalske druzbe Quantas, Winton je bil precej zabaven "Jugo" nostalgicen kraj, kjer smo slovenci, hrvati, bosanci, srbi, makedonci, crnogorci pa ukrainci in avstralci pekli jagnje "po bosansko", jedli (kiseli kupus) po hrvasko in peli stare jugoslovanske pesmi.
Eden od njih je dejal " Evo nase dobre stare jugoslavije usred australije". Nora noc...
Vsi med njimi imajo enak poklic in cilj! "Opal in dragi kamni" in kolikor so mi fantje pokazaki... uuu so pravi prvaki, ki vsak v svojem sefu skrivajo prava bogastva.
McKynlay je kraj, kjer sem se ustavil predvsem zaradi hladnega piva v Walkabouth Creek Hotel-u, kjer so posneli zacetek vseh treh filmov Crocodile Dundee, Mt.Isa ja rudarska prestolnica avstralije, kjer ne bi zivel niti za 3500 eurov mesecno, kot jih prejmejo rudarji dalec pod zemelskim povrsjem.

Se 15 km me loci do severnega teritorjalnega podrocja in 1500 km do Darwin-a.There are currently 15 comments

 1. Anze Vodenik
  May 23, 2008 @ 12:22 | Reply
  comment

  Zdravo Care!
  Po moje se nismo culi ze kako leto... Vsake toliko casa pogleda tole stran, malo preberem, in se zavisti poln raje odstranim :) Vse skupaj hitro mine, ni kaj! Vidim da si prebrodil ze pol sveta in da veselo nadaljujes in zbiras kilometre pod nogami, ups, gumami :) Zelim ti srecno pot, brez lukenj v gumah, in veliko vetra v hrbet.

  Lep pozdrav iz mokre Slovenije!

  Anze


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post