Suwon, South Korea - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Suwon, South Korea

Zgodovinsko milijonsko mesto severnega dela Južne Koreje danes utripa v znamenju praznovanja zgodovinske utrdbe Hwaseong, ki jo obdaja visoko obzidje v osrednjem delu mesta.
Cestne povorke, tradicionalne noše, predstavitve borilnih veščin, ples ter odlična hrana privabilo vsako leto tisoče turistov iz vsega sveta.
Temperature so za polovico višje (20-22 C) od tistih v Mongoliji, odlične kolesarske steze in dnevi brez dežnih kapljic... vse je idealno!
Nekaj dni sem zaradi prehlada, ki sem ga staknil v Mongoliji preživel v postelji, nato pa kolesaril na skrajni sever države na mejo s Severno Korejo, kjer sem se rokoval z "Korean people army" in je edini kraj, kjer loči le nekaj metrov vojake Severne in Juzne Koreje. In v tem trenutku so še vedno "uradno" v vojni. Fotografiranje je strogo prepovedano.
V enajst miljonski prestolnici Seoul sem si pogledal največji ribji market v Koreji, palači Gyeongbokgung in Gieonghuigung, Insandong, N'Seoul tower in olimpic park, kjer še vedno plapola Jugoslovanska zastava kot spomin, ko smo se zadnikrat na OI zastopali naso staro dobro Jugo!
Vsakoletni mednarodni ognjemet in bobnarski festival pa so nočno življenje neonskega mesta se dodatno popestrili.

Prijateljev iz www.coucsurfing.com imam po vsej deželi toliko, da sem s streho nad glavo, domačo hrano in s prijazno besedo preskrbljen za celotno pot po Koreji.

Jutri pa dalje proti jugu skozi narodne parke in mesta, ki skrivajo temno preteklost japonske prevlade v začetku preteklega stoletja.

video: http://www.youtube.com/watch?v=92LOzLpKvRI&feature=related
There are currently 6 comments

 1. Dani
  October 12, 2008 @ 21:29 | Reply
  comment

  Dejan, junak Dejan,

  pošlji nekaj posnetkov, ki si jih napravil skrivaj ?
  Srečno naprej !


 2. stane
  October 13, 2008 @ 17:15 | Reply
  comment

  Zdravo Dejan!Pol si se pa prav odločil,da si se odpravil v S.Korejo.Izkoristi vsak trenutek,srečno ti pa želim naprej.lp


 3. Stric Tresk
  October 14, 2008 @ 07:07 | Reply
  comment

  Čigave so deklice na prvi sliki?


 4. pris
  October 14, 2008 @ 17:41 | Reply
  comment

  wow, South Korea... chico cada dia far away.... have fun...
  Love...
  Me..
  Jane:)
  vive la vida loca


 5. gogo
  October 16, 2008 @ 19:35 | Reply
  comment

  prvkar te čekirama z Jankotom iz Kamnika, in se ne morema odločit kam na počitnice.
  Filipini so -no ja kr sam tam te ne boma srečal, bi pa šla tja kjer je zrdavko na drevesu, tam je kar lepo in mirno-samo rabima vodiča, ta tebi se itak nebi dalo hodit z nama
  lp gogo


 6. bibarka
  October 20, 2008 @ 10:08 | Reply
  comment

  srečno še naprej.. uživaj;)


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post