Busan, South Korea - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Busan, South Korea

Pristanisko mesto na skrajnem jugovzhodu drzave, drugo najvecje mesto juzne koreje poznano predvsem po ogromnem pristaniscu in odlicni morski hrani kot so slastna "Raw Fish" surova riba, zivih hobotnicah na krozniku, sushi in kimchi.
Oci, duso in zelodec sem si napasel na najvecjem ribjem marketu juzne koreje Jagalchi, kjer potekajo avkcije za najvecje morske posasti vzhodnega kitajskega morja.
Da pa sem se oddolzil Heather za streho nad glavo sem danes za kosilo pripravil lignje s krompirjem po dalmatinskem receptu, saj bo podlaga v zelodcu se kako prav prisla pred noro Halloween zabavo.

Jesensko obarvana koreja, prijazni domacini ter obilica sadja (grozdje, mandarine) ob poti za "rabutanje" polepsajo ze tako cudovite jesenske dneve brez deznih kapljic pri temperatudah nad dvajset stopinjami celzija.

V mestecu Boem sem dva dni predaval v osnovni soli otrokom o svetu in dogodivcsinah na moji poti z foto projekcijami, si ogledal narodne parke Beopjusa, Geumsansa In Mudeuksan, ki jih krasijo cudoviti budisticni templji in vulkani.
Najjuznejsi otok koreje Jeju pa prekolesaril v vseh smereh od fascinantnera vulkanskega kratra Ilchulbong, preko slapov na jugu skozi najvisji vulkan Hallasan (1910m) kamor sem se tudi povzpel do majhnih ribiskih vasic na vzhodu kjer susijo ogromne lihnje in vzgajajo slastne skoljke.

Se nekaj dni bom prezivel na vzhodi obali, nato pa s trajektom proti dezeli vzhajajocega sonca... Japonska!

video:
http://kr.youtube.com/watch?v=ysYCOXJ-Kuw&feature=related






Slika s predavanja v korejski osnovni soli v Busanu.






There are currently 5 comments

  1. stane
    October 31, 2008 @ 16:08 | Reply
    comment

    Zdravo Dejan!Lepo izkoristiš vsak trenutek tvoje poti,zato,uživaj naprej,sreča te tudi naj spremlja kakor tudi zdravje.Ambasador si pa vseeno naš največji.Fotke bodo a ne?lp


  2. medi
    November 1, 2008 @ 19:30 | Reply
    comment

    Lep pozdravček iz domače vasi,sm mislu da so te korejke čist začarale!


  3. Denis Verhovnik
    November 2, 2008 @ 00:02 | Reply
    comment

    Pozdravljen Dejan!

    Huh.. že dobri dve leti in pol si na poti..
    ..js sem te pa danes najdu na "Hospitality Club" strani in tam vidu, da ti nisi kr tk.

    Drugače pa..
    ..sicer nisem prebral celotnega bloga ker je tega ogromno in bi lahk kr cel dan zraven računalnika sedel.. ..vidim, da si si mal razširu planirano potovanje po Aziji, glede na to, da si zdej v Koreji. Tam se zdejle že dela dan.

    Glede na to, da prideš domu šele čez 3 leta, bom še kr dolgo mogu čakat na tvojo potopisno predavanje. Sem siguren, da jih boš kak mesec mel vsak drug dan in lahka računaš, da se bom enga tud js udeležil.


    Želim ti še dosti zanimivih in veselih dogodkov in seveda užitkov polno potovanje po našem planetu :)

    l.p.
    Denis Verhovnik


  4. meri
    November 6, 2008 @ 18:59 | Reply
    comment

    heeeeeej z B gledava slike in te pozdravljava
    super tale juzna korea
    blo super cvekat po skypu vcer sploh pa ko sm te peljala na sprehod ,drugic pa lahk greva do brede,če bo signal vleku tk daleč:)
    aja srečno še naprej proti japonski***


  5. pris
    November 9, 2008 @ 23:36 | Reply
    comment

    hey chico!!! have a good fun there!!!
    love...
    xxx


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post