Tokyo, Japan - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Tokyo, Japan

JOKOSO Japan!

Digitalna metropola sveta je splet inovacij, kulture in interaktivnega ritma zivljenja ujet v centralnem predelu japonske. Mesto, ki nikoli ne spi!
Dan se pricenja ob cetrti uri zjutraj na najvecji ribji trznici v drzavi z ribjo licitacijo. Lastniki restavracij so pripravljeni odsteti mastne denarce za najslastneji primerek tune, megalomanske hobotnice in zame se nikoli videnih mehkuzcev. Okoli osme ure zadonijo zvonovi templjev, ki vabijo k molitvi in meditaciji budiste v templje prepojene z sanjskimi vonjavami. Ob poldnevu miljoni japoncev preplavijo ulice tokija v "lovu" za slasten obrok sushi-ja, japonskih rezancev in drugih miniaturnih kulinaricnih mojstrvin. Popoldan je za tiste, ki smo na lovu z ocmi in duso pravi cas mestnega pohajkovanja, preden okoli pete ure popoldan zopet miljonske mnozice preplavijo ulice, nakupovalna sredisca in restavracije. Od desete ure dalje smo tisti zeljni nocnih vragolij v najbolsih diskotekah sveta, karaoke barih in night klubih predela Ropongi se vedno na nogah, ce je v denarnici ostalo se kaj denarcev in ce kreditne kartice se vedno veselo piskajo.
Cestni vrvez na japonskih cestah ni "bog ve kaj" prida za kolesarje kljub veliki discipliniranosti vseh udelezencev v prometu, vendar so mesta in kraji, ki sem jih obiskal na poti proti japonski prestolnici vredna obleda.
Budisticno sredicsce Kyoto in Nara z skrivnostnimi
Geisha-mi, supermoderna tovarna avtomobilov Toyota, najvisja gora japonske Mt. Fuji,botanicni parki mesta Yokohama, hrana, ki se ji ne bi uprli niti "angelcki" in tihi, placni ter hkrati prijazni japonci uvrscajo to drzavo med "top" drzave na mojem potovanju.
O cenah bom raje molcal oz. zasepetal "visoke", vreme je globoki kljub jeseni odlicno z temperaturami do 15 stopinj, bicikl je zakon, jaz pa itak "fajn".
Se dan pocitka v svetu visoke mode in nekaj kroznikov susija bom pospravil v svoj zelodec preden se odpravin nazaj v dezelo 7.107 otokov...

videos:
http://www.youtube.com/watch?v=otmQHfjA-zI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1G1dlIlGsrI














There are currently 5 comments

  1. VESNA
    December 5, 2008 @ 11:53 | Reply
    comment

    BOTI PA SPET SI MED SAMIMI BEJABAMI :-)


  2. Dani
    December 5, 2008 @ 21:45 | Reply
    comment

    Dejan

    danes je Miklavžev večer-je dobri mož doma tudi na Japonskem ? predem boš obiskal vseh 7107 otokov bo minulo nekaj let-torej še se dolgo ne bomo videli ?
    Srečno naprej !


  3. Simon Nemanič
    December 6, 2008 @ 11:40 | Reply
    comment

    Ojla,Dejan,

    Če greš slučajno v INDONEZIJO mi javi je tam kolegica moja ki je poročena z slovencem.Drugače te pa Richard iz HENDERSONA v NEVADI -USA pozdravlja,si bil pri njemu na spanju.

    Simon


  4. anita
    December 9, 2008 @ 15:56 | Reply
    comment

    Me prav zanima,al si ti tako premražen al one "tetke" tako vroče ??


  5. stane
    December 11, 2008 @ 20:56 | Reply
    comment

    Zdravo Dejan!Ja,kar s tremi bi šel ha-ha.Naj ti bo še naprej tako lepo,uživaj.lp


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post