Hat Yai, Thailand, SE Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Hat Yai, Thailand, SE Asia

Razgreto cestisce severnega malezijskega polotoka, neskoncne plantaze oljnih palm ter slikovita strma pobocja granitnih gricevji naznanjajo prihod v novo 58 drzavo moje poti. Pred samim mejnim prehodom sem z nasmeskom posnel fotofrafijo z napisom dobrodosli v tajland a se je nasmesek hitro skisal.
Carinik mi je dejal da na njegovem seznamu drzava slovenija ne obstaja in da bom moral pridobiti vizo in preckati mejni prehod na sedemdeset kilometrov oddaljenem mejnem prehodu Bukit Kayu Hitam. Ker se je dan prevesal v noc sem prekolesaril del poti in prespal se eno dodatno noc na malezijski strani in dan zatem brez tezal preckal mejo v pretezno budisticni Tajland. V mestu Hat Yai me je na kriziscu pricakal Ricardo, Grk, ki v Tajlandu z svojo tajsko punco zivi in ustvarja glasbo ze deset let. Ob prihodu mi je pripravil obilno grsko solato, ki mi je pricarala okus mediteranske kuhinje, ki sem ga ze skoraj pozabil.
Severni del malezijskega polotoka sem kolesaril skozi cudovite obmorke vasice ob morki ozini Malaka, skozi hribovje Cameron Highlands, ki je gosto posejano z plantazami zelenega caja, obiskal otoka Panang in Langkawi kjer sem se udelezil durian festivala (za vse tiste, ki vam durian ni poznan... durian je kralj sadja na tajlandu. Durian je zelene barve, obicajno velik okoli trideset centimetrov posejan z bodicami in ima znacilen smrdljiv von in ne bogozansko dober... vsaj zame) in po nakljucju v sobi hostla srecal Slovenko.
Redko se zgodi, da me na moji poti obiscejo prijatelji iz domovine a tokrat je na obisk prisla mlada druzina Schell iz celja in moja boljsa polovica iz Juzne Koreje s katerimi bom skupaj uzival tajske dobrote. Polezaval na pescenih plazal in se po dolgem gasu pogovarjal slovensko.
Najlepsa hvala za dobrote in darila, ki ste mi jih poslali iz domovine. Meri tebi za medico in nogavice, domacim za okusem prsut in cokolino, Žolna sport me je oblekla v nov komplet kolesarske opreme in Profortuna d.o.o je obula mojega jeklenega konjicka v nove gume Schwalbe. HVALA VSEM !
Dva tedna pocitka zame in moj bicilk, ki bo pri prijatelju Ricardu na varnem, medtem ko se bom jaz kot turisticni vodic posvetil mojim najdrazjim.

video:
http://www.youtube.com/watch?v=grZO1tdoKH0
http://www.youtube.com/watch?v=DEjcComji0o









There are currently 9 comments

  1. Meri
    July 10, 2009 @ 15:54 | Reply
    comment

    ojla modeli!
    se boste pa zdele mel res fajn!sej prav zasluzene pocitnice saj drgac vsak dan goniš bike,lepo prezivite cas ki vam je dan skupaj,pr nas pa prav potrebujemo mal soncka*pozdravcek*


  2. Spencer
    July 10, 2009 @ 19:55 | Reply
    comment

    Dejč no si se le spomnil malo uživat,le privošči si!Mi imamo monsunsko vreme. Sory da se ti nekaj časa nisem oglasil. ciao


  3. Benson
    July 11, 2009 @ 11:44 | Reply
    comment

    http://www.google.com/ google


  4. bibarka
    July 13, 2009 @ 08:23 | Reply
    comment

    uživaj s prijatelji, potem pa srečno naprej;)


  5. yassim
    July 14, 2009 @ 05:37 | Reply
    comment

    no ne verjamem ravno da na Tajskem ne bi še slišali za Slovenijo saj je extremno oblegana z vsega sveta. no ja....


  6. tourtheworld
    July 14, 2009 @ 16:25 | Reply
    comment

    Yassim primerjaj oba videa in pod blogom in premisli kako dobro poznajo slovenijo v NE turisticnih predelih tajlanda...


  7. Pri
    July 15, 2009 @ 02:50 | Reply
    comment

    Nice baby, did not know that!!! anyway she is cute... lol...
    Wish u always the best chico!!!...

    XXX


  8. yassim
    July 15, 2009 @ 06:03 | Reply
    comment

    hvala ni treba, sem prepotoval celotno tajsko in so večinoma vsi uradniki dobro preskrbljeni kar se informacij tiče:) In brez skrbi potoval sem po neturističnih predelih predvsem zaradi svojega novinarskega dela. Veš nisi edini slovenec, ki potuje:))) Iskreno pa ne verjamem da veliko prekolesariš...


  9. Matjaž
    July 25, 2009 @ 13:53 | Reply
    comment

    Heh, mi je končno svanulo, da te lahko tudi tule gnjavim. Lepo te je blo spoznat in želim ti veliko sreče pri potovanju naprej.
    Tu v Songkhli sicer nič novega, alles gut.


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post