Bangkok, Thailand, SE Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Bangkok, Thailand, SE Asia

Med zavjih reke Mae Nam Chao Phraya se soncni zarki lomijo na zlatih strehah templjev, steklenih neboticnikih in kovinskih mostovih. Zgodba mesta se prepleta med starim in novim svetom, med prostitucijo in meditacijo, med klimatiziranimi nakupovalmimi centri in smrdljivimi trznicami, med kriminalom in bogastvom.
Sam sem po tednu dni prezivetem v mestnem vrvezu tajske prestolnice psihicno bolj utrujem kot med preckanjem puscave Gobi. A tudi veliko lepega in nepozabnega sem dozivel v tem super-kaoticnem mestu. Uredil sem si vizo za kitajsko, ki sem jo brez dodatnih hotelskih rezervazij, avio kart in podoblega kar zahtevajo tecni komunisti poleg vloge in slike "pod mizo" uredil z enim od uradnilov.
Dva dni sem prezivel z Jason Lee Mitchell (direktor filma) s katerim sva posnela dokumentarec o mojem potovanju in intevju za londonski BBC in njegovo nadaljevanko
Who are you? ...sam mi je obljubil da bo konec septembra del le tega mogoce videti na moji spletni strani.
Preostanek casa sem izkoristil za ogled mesta in templjev, bucega praznovanja rojstnega dneva kraljice, za druzenje z popotniki in domacini iz couchsurfing.org s katerimi smo obiskali tudi vse nocne znamenitosti zivljenja v bankoku:)
Na poti iz juznega predela drzave sem se potepal po narodnem parku na meji z myamar, v mestu Hua Hin polezaval na pescenih plazah ter dva dni prezivel v fotografskem paradizu vodnih marketov juzno od prestolnice.
Cez dva dni prestopim mejo z drzavo, kjer je se vedno vec min (na minskih poljih)kot turistov, pred mano je Cambodia.

video:
http://www.youtube.com/watch?v=2YarXygouC4

There are currently 5 comments

 1. Ajram
  August 21, 2009 @ 04:38 | Reply
  comment

  Sedaj pa spet srečno na pot.Lep pozdrav iz tvoje Savinjske doline.Čau.


 2. dani
  August 21, 2009 @ 08:14 | Reply
  comment

  Dejan,

  prav vesel sem, ker se oglašaš s samo DOBRIMI NOVICAMI-dobil si vizo za Kitajsko, posnet je dokumentarec-komaj čakam septembra, da ga vidim v "živo"..., varuj se minskih polj !


  Srečno pot.


 3. niika
  August 24, 2009 @ 09:26 | Reply
  comment

  Po dolgem času zopet en pozdravček iz Žalca, srečno in zdravo pot v nadaljnje.


 4. Radek
  August 24, 2009 @ 09:34 | Reply
  comment

  Hey Dejko!

  Vidim, da dogaja na polno. Super zadeva tale dokumentarec, niti ne dvomim da bo zadeva u nulo! Looking forward to see it! Fotke so pošimane in so na ogled publiki na FB.

  Srečno in varno še naprej! Ceers dude!


 5. Alvie
  August 25, 2009 @ 04:17 | Reply
  comment

  Hai Dean.... remember me? I'am so happy adventures on the website


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post