Bangkok, Thailand, SE Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Bangkok, Thailand, SE Asia

Med zavjih reke Mae Nam Chao Phraya se soncni zarki lomijo na zlatih strehah templjev, steklenih neboticnikih in kovinskih mostovih. Zgodba mesta se prepleta med starim in novim svetom, med prostitucijo in meditacijo, med klimatiziranimi nakupovalmimi centri in smrdljivimi trznicami, med kriminalom in bogastvom.
Sam sem po tednu dni prezivetem v mestnem vrvezu tajske prestolnice psihicno bolj utrujem kot med preckanjem puscave Gobi. A tudi veliko lepega in nepozabnega sem dozivel v tem super-kaoticnem mestu. Uredil sem si vizo za kitajsko, ki sem jo brez dodatnih hotelskih rezervazij, avio kart in podoblega kar zahtevajo tecni komunisti poleg vloge in slike "pod mizo" uredil z enim od uradnilov.
Dva dni sem prezivel z Jason Lee Mitchell (direktor filma) s katerim sva posnela dokumentarec o mojem potovanju in intevju za londonski BBC in njegovo nadaljevanko
Who are you? ...sam mi je obljubil da bo konec septembra del le tega mogoce videti na moji spletni strani.
Preostanek casa sem izkoristil za ogled mesta in templjev, bucega praznovanja rojstnega dneva kraljice, za druzenje z popotniki in domacini iz couchsurfing.org s katerimi smo obiskali tudi vse nocne znamenitosti zivljenja v bankoku:)
Na poti iz juznega predela drzave sem se potepal po narodnem parku na meji z myamar, v mestu Hua Hin polezaval na pescenih plazah ter dva dni prezivel v fotografskem paradizu vodnih marketov juzno od prestolnice.
Cez dva dni prestopim mejo z drzavo, kjer je se vedno vec min (na minskih poljih)kot turistov, pred mano je Cambodia.

video:
http://www.youtube.com/watch?v=2YarXygouC4













There are currently 5 comments

  1. Radek
    August 24, 2009 @ 09:34 | Reply
    comment

    Hey Dejko!

    Vidim, da dogaja na polno. Super zadeva tale dokumentarec, niti ne dvomim da bo zadeva u nulo! Looking forward to see it! Fotke so pošimane in so na ogled publiki na FB.

    Srečno in varno še naprej! Ceers dude!


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post