Dali, Yunnan, China - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Dali, Yunnan, China

Sveže jutro naznanja prihod zime pod gorovjem Cang Shan v starodavnem mestecu Dali, ki je ukleščen med sedmim največjim jezerom Kitajske Enhai Hu in mogočno goro Malong (4122mnv).

Ponos mesta so tri pagode, med katerimi najvišja sega 70m v modro nebo in so obdane z mogočnim templjem iz devetega stoletja. Kamnito obzidje varuje zgodovinsko atmosfero starega mestnega jedra, katerega zgodovina sega 3000 v preteklost.

Sam pa o preteklosti ne razmišljam prav dosti, raje razmišljam o dneh in tednih, ki so pred mano. Na zasnežene gorske prelaze ter brezpotja tibetanske planote, o svetu v katerega se podajam, o enem in edinstvenem Tibetu.

Kolo "upam" da je v izvrstni kondiciji, saj sem zamenjal verigo, zobnike, gonilko, sedež, ležaje ... pred dnevi zavaril sprednji prtljažnik, ki je zaradi močnih tresljajev in teže prtljage prvič klonil.
Torbe so natrpane z najnujnejši živežem in zimsko opremo, ki jih potrebujem za prečkanje Tibeta v hladnih dneh pred bližajočo se zimo.

Moja edina in največja skrb pa se vedno ostajajo policijske in vojaške kontrole. Te bodo skušale doseči nasprotno od mojih želja in hrepenenj, ki segajo vse do prvega baznega tabora po Mt. Everest in prečkanje meje z Nepalom.

Vietnamsko visokogorje sem zapustil v toplem in deževnem vremenu, ter se ob rdeči reki podal v notranjost province Yunnan. Ob riževih terasah YuanYang sem preživel rojstni dan z darilom iz Južne Koreje. Z Gayo sva skupaj prezivela teden dni, "praznovala" šesdeseto oblednico People Republic of China in med tem v mestu Kunming popravil kolo.

S hitro in ažurno pomočjo slovenske ambasade v Pekingu sem si uredil nov potni list, ker je star odslužil poslanstvo šestdesetih držav.

Pred mano je vzpenjanje v skrajni severo-zahodni del province s prečkanjem prvega "pravega" prelaza na 4200m, pred vstopom v Tibet, do koder imam še 700 hribolaznih kilometrov.

Potem se vam ponovno javim.











There are currently 10 comments

  1. Stric
    October 21, 2009 @ 07:30 | Reply
    comment

    Najlepše slike s Kitajske, kar sem jih kdaj videl. Lepo se imej! Border patrol boš pa že nasmejal, da te bodo spustili mimo.


  2. Dani
    October 22, 2009 @ 06:11 | Reply
    comment

    Dejan,

    zdaj pa te čaka kar 700 kilometrov potovanja po "hribih" višjih od najlepšega vrha na svetu-našega TRIGLAVA, ki je že tudi zasnežen.
    Policajem se poskusi nekako izmuzniti saj si za to že specializirani ?
    Čudoviti posnetki - SREČNO in pogumno naprej !


  3. pri
    October 22, 2009 @ 07:03 | Reply
    comment

    chico glad that u are alive!!!
    XXXX


  4. ruud
    October 23, 2009 @ 20:07 | Reply
    comment

    še vedno goniš sumljivo hitro....


  5. TURIST
    October 26, 2009 @ 14:43 | Reply
    comment

    Že leta spremljam kolesarske popotnike. Njihove zgodbe, nasvete, predvsem pa slike. In vsem slikam je skupno nekaj: kampiranje, prehranjevanje,ljudi, priroda in podobno. Komentarji na tvoje potovanje so zato ves čas večinoma marginalni,nobenih vprašanj in odgovorov, slike pa - turistične.Zadeva se ne razvije nikamor.
    Dej posnami kakšno sliko ko kuhaš, kampiraš, popravljaš kolo, nekaj konkretnega, da ti bo folk verjel, saj vendar živiš z kolesom, a ne? Men se zdi kot da živiš od zajetne kreditne kartice in je potovanje samenu sebi namen-brez aktivnega sodelovanja z podobno mislečimi.


  6. TURIST
    October 26, 2009 @ 14:55 | Reply
    comment

    Lahko bi nadgradil tudi fotogalerijo. Saj imaš v wordpressu z tem ENAKO dela kot z objavo treh slik. Greš na objavo, uploadaš, potem pa namesto insert to post izbereš insert gallery, pa je. Še prej pa seveda zmanjšaš slike z ImageResizerPowertoy programčkom, ker so tam kjer si sedaj, počasne povezave.
    DEJ NO ...bo marsikdo vesel.
    SREČNO POT in varne dni.


  7. filcmajstr
    October 26, 2009 @ 17:27 | Reply
    comment

    se več kot strinjam turist, tukaj nekaj manjka...oziroma ni tako kot naj bi bilo...


  8. meri
    October 27, 2009 @ 01:25 | Reply
    comment

    ojla model pr nas bo kmalu zasnezilo ti pa se bos vozil po toplih krajih ,,,srecnoi pot pa javi se nam kaj a ne;)slikce so cudovite!!!srecno*


  9. Comment pending moderation
  10. stane
    October 27, 2009 @ 16:30 | Reply
    comment

    Zdravo Dejan!
    Srečno pot ti želim,brez nezgod,zapletov.lp


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post