Pokhara, Nepal, Asia - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Pokhara, Nepal, Asia

Tri tedne po prvi kolesarski nezgodi na poti okoli sveta odlicno okrevam in nestrpno cakam dan, ko bom po spektakularnem padcu zopet nazaj na biciklu.
Ce Nepal vzljubis prvic, ga ljubis za vedno...
Svojo cas, ljubezen in dobrosrcnost sem teden dni delil z otroci sirotami v www.freshnepal.org , ki je lociran v katmanduju, glavnem mestu cudovite himalajske dezele.
Del vlozenega truda v njihovo izobrazbo, kvalitetnejso prehrano in sportno aktivnost sem okronal z nakupom novega kolesa, ki sem jim ga podaril, saj nihce od njih ni se nikoli vozil, kaj sele imel kolesa.
Teden prezivet z otroci sem izkoristil za kolesarjenje po dolini karmanduja, medtem, ko so prezivljali njihov cas v soli, ter vecino casa sem zapravil s cakanjem na vize za naslednje tri drzave Banglades, Indijo in Pakistan.
Dlje kot ostanes z njimi, tezje je oditi...a pred mano je bila nova velika, ce ne najvecja avantura. Kolesarjenje okoli anapurne, 7 dni kolesarjenja, tiscanja in nosenja bicikla.
220 himalajskih kilometrov po gorskih cestah, gozdovih, skalovju in snegu poplacani z najvisjim prelazom. Prelaz Thorong-la (5416m) je bil prekrit z snegom in ledom pri -14 stopinjami a obsijan z soncnimi zarki in nasmehom srece na mojem obrazu, saj je visji kot najvisji vrh evropske celine in jaz sem bil tam z biciklom...cooool!
Po sprustu sem si drznil obiskati skrivnostno kraljestvo Mustang in na poti proti mestu Pokhara , le kaksnih osemdeset kilometrov od mesta v trenutku nepazljivosti zdrsnil po skalovju 8 m v globino in pristal pod slapomz izpahnjeno ramo, zlomljenim nosom, zvitim zapestjem in udarcu v glezenj ter nekaj praskami.
Sreca v nesreci! Brez nahrbtnika, bi bila zlomljena hrbtenica, saj sem padel na hrbet in nato trescil ob tla in s celado udaril v skalo tako mocno, da je pocena oz. brez celade bi bila pocena moja glava in nepal bi kaj hitro posal moja zadnja destinacija, kot je postal za za Tomaza Humarja od katerega sem se dva tedna pred svojo nezgodo poslovik v katmanduju.
Skupina italjanskih in nepalskih alpinistov ne je prepeljal v pokharsko bolnisnico in zame skrbela tri dni. Hvala vam prijatelji !!!
Okrevanje bo dolgo in dolgocasno?!?! Brez bicikla mesec ali dva! Upam da sem pred koncem januarja zopet na zaprasenih cestah zasnezene himalaje...
Do takrat pa Vesel Bozic in Srecno ter ZDRAVO 2010...

p.s. bi vam napisal vec o dozivljajih v cudovitem nepal a prevec boli... zato vam kot bozicno darilo poklanjam :
http://www.youtube.com/watch?v=2nCtv_YgpGQ
http://www.youtube.com/watch?v=hej5Cbly8Fo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=mMoV6JnyNgE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=wyGUAIIUDDo







There are currently 13 comments

  1. creeg
    January 3, 2010 @ 21:40 | Reply
    comment

    upam, da si okej, da si se pocajtal in da že pridno nabiraš kilometre.

    pozdrav iz slovenije


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post