Allahabad, Uttar Prades, India - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Allahabad, Uttar Prades, India

Mesto sotocja rek Ganges in Yamunaki, je za hinduice tako pomembno, kot meka za muslimane. Vsakih sest oz. dvanajst let se tam zbere miljone ljudi na tako imenovanem ''tunkanju'' v sveti reki. Zadnjo (polovicno) Kumbh Melo je obiskalo 70 miljonov ljudi, kar ne bi bil rajno pravi raj za kolesarjenje.
Kar pa indija nikakor ni! Cestisce vecine cest je popolnoma uniceno, prometni predpisi so za indijce spanska vas in ce si v prometu udelezen kot kolesar, sploh ne obstajas! A moj obstoj ovekovecijo gruce ljudi, ki se ob mano zgrinjajo, ko se ustavim za nakup hrane, sadja ali vode in celo ob opravljanju male ali velike potrebe nisi nikoli sam...:)
V mestu Allahabad so me dobrosrcno sprejeli prijatelji iz couchsurfing.org, ki so mi razkazali mesto, njihovo univerzo, zame tudi tudi slastno kuhali in me poucili o njihovi kulturi, ki je zame... nevem... hmm.
Na poti iz nepala, sem po indiji obiskal vibrantno religiozno mesto Varanasi, kjer si zeli umreti vsak hindu in kjer je krave preplavljajo mestno jedro. Nisem ispustil vasi Kushinagar in Sanrat, posvecenih budistom v ostalih manjsih in vecih krajih pa sem se postopoma privajal na
"incredible india" ??!??
Razgreta cestisca in dnevne temperature, ki dosegajo ze 38 stopinj pa domaci zacinijo se s kurjenjem odpadkov, karerega glavna zacimba ja plastika, tako da na curry niti ne pomislim :)
Kot pravijo "Petak je dan za metak" a zame bo Taj Mahal...

Namaste!

No responses to "Allahabad, Uttar Prades, India"

 1. Anonymous
  March 24, 2010 @ 21:01 | Reply
  comment


 2. Ajram
  March 24, 2010 @ 21:07 | Reply
  comment

  Približuje se dan 22. april, ko boš na poti že 4 leta. Le počasi naprej brez nesreč, da boš prikolesaril varno domov. LP iz tvoje savinjske.


 3. flairfrik
  March 27, 2010 @ 07:57 | Reply
  comment

  hej Bulek, kako poskodba? upam, da si ze ok, ter da te ne ovira pri kolesarjenju.
  lp


 4. Meri
  March 29, 2010 @ 10:02 | Reply
  comment

  ja res je že 4leta uh ja no to pa je dpsezek a ne...indija verjetn zelo nice hrana svetovna,pazi da kaksno kravo ne povozis;))
  srecno naprej!!!


 5. Isis
  March 29, 2010 @ 22:09 | Reply
  comment

  Nice...
  Varno in srečno, so pa tudi moje želje tebi - sedaj ponovno na kolesu.


 6. Anže V
  March 30, 2010 @ 12:11 | Reply
  comment

  BULI!
  Končno zopet na cesti! Dolgo si se "cajtal" ampak si le uspel :) Uživaj na poti, v lepotah, v vsem novem, presenetljivem in divjem, da boš lahko napisal kako knjigo in nam tisoč in enkrat povedal kako zgodbo :) Predvsem ti želim srečno in varno pot!
  Lep pozdrav iz gorenjskega konca!


 7. Dani
  March 31, 2010 @ 10:32 | Reply
  comment

  Pozdravljeni Dejan,

  imaš pa res vsepovsod po svetu prijatelje -tukaj iz couchsurfing.org, ki ti razkazujejo svoje kraje, ti tudi slastno kuhajo... in storijo še marsikaj dobrega.
  Zdravo na pot - ob obletnici 22. aprila se pa zopet oglasi !


 8. NIIKA
  April 1, 2010 @ 18:21 | Reply
  comment

  Mi bomo sedaj praznovali veliko noč in mislili na te. Ko bomo jedli hren pa bomo misli na tvoje bolečine. Upam da jih bo čim manj. Lep pozdrav iz Savinjske.


 9. SIMI
  April 2, 2010 @ 18:46 | Reply
  comment

  DEJAN VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE TAM DALEČ,UPAM DA JIH BOŠ SAJ MALO DELEŽEN IN ULUPI SI KAKŠEN JAJČEK-AJA NA OBLETNICI VALETE JE PA RES BLO SUPER,NA NASLEDNJI ČEZ PET LET PA NAM BOŠ RAZLAGAL DOGODIVŠČINE-SREČNO NAPREJ IN LEP POZDRAV IZ POLZELE-SIMON


 10. stane
  April 5, 2010 @ 13:49 | Reply
  comment

  Zdravo Dejan!
  Zelo lepe fotke,s tabo tud vse O.K sedaj pa le srečno naprej.lp


 11. modro
  April 8, 2010 @ 11:24 | Reply
  comment

  ja... tud men se je zdel Nepal kot oaza miru, bolj prijazen od Indije.
  Ampak tud Indija je "incredible", ne tko kot jo predstavljajo v turističnih katalogih, na drug način... s kolesom zagotovo še bolj...
  Srečno...


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post