Livingstone, Zambia, Africa - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Livingstone, Zambia, Africa

Temni oblaki, grmenje in vrocinske plohe naznajajo prihod dezevne dobe, ki bo napolnila izsuseno reko Zambezi v juznem delu zambije. Reko, na kateri so eni najlepsih slapov sveta med drzavama Zambija in Zimbabve “Victoria falls”. Sedemdeseta drzava, po vec kot 1650 dneh na poti okoli sveta je hkrati prehod iz juznega v osrednji del Afrike.
Po dolgi, ravni in dolgocasni cesti severne namibije, ob narodnem parku Etosha ter preckanju regije Kavango, sem ob reki Kavango na meji z Angolo po dolgem mesecu v puscavi okuzil sveze sadje ( papaje, pomarance in banbane). Da pa dnevi ne kolesu niso bili prevec monotoni, sem se posvecal tudi predrtim zracnicam , katerih se je skupaj v zadnjih stirih in pol letih nabralo stirideset.
Skranji severo-vzhodni del namibije imenovan Kaprivi, pa je bil navkljub veliki vrocini cudovita kolesarska odiseja. Kampirenje ob rekah polnih povodnih konjev, krokodilov in ogromnih jat ptic , ter nepozabni soncni zahodi so bili zagotovo pika na i kolesarjeja skozi namibijo.
Pred mano je juzni in osrednji del zambije na poti v prestolnico Lusaka, kamor bom kolesaril v druzbi dveh avstrijskih kolesarjev.No responses to "Livingstone, Zambia, Africa"

 1. stane
  November 11, 2010 @ 12:18 | Reply
  comment

  Zdravo Dejan!
  Ojla,spet doživljaš lepe trenutke,ti kar privoščim,za zračnice pa tudi moraš malo potrenirat.Želim ti manj nezgod,pa srečno naprej.lp


 2. Anonymous
  November 12, 2010 @ 12:31 | Reply
  comment

  Hej Dejan!

  Lep pozdrav iz Gorenjske, upam, da boš še naprej srečno in veselo kolesaril po svetu. Se vidimo, ko se vrneš

  Jaka


 3. dani
  November 18, 2010 @ 13:18 | Reply
  comment

  Sedemdeset držav, 40 zračnic - kar lepo število v teh tvojih zate hitro minulih mesecih, letih polnih nepozabnih doživetij.
  Upam, da bo še SREČA naprej s teboj - pelji se k novim podvigom, k tvojemu neverjetno lepemu zastavljenemu cilju.


 4. Comment pending moderation

Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post