Livingstone, Zambia, Africa - TourTheWorld.si | blog by Dejan Glavnik s kolesom okoli sveta

Livingstone, Zambia, Africa

Temni oblaki, grmenje in vrocinske plohe naznajajo prihod dezevne dobe, ki bo napolnila izsuseno reko Zambezi v juznem delu zambije. Reko, na kateri so eni najlepsih slapov sveta med drzavama Zambija in Zimbabve “Victoria falls”. Sedemdeseta drzava, po vec kot 1650 dneh na poti okoli sveta je hkrati prehod iz juznega v osrednji del Afrike.
Po dolgi, ravni in dolgocasni cesti severne namibije, ob narodnem parku Etosha ter preckanju regije Kavango, sem ob reki Kavango na meji z Angolo po dolgem mesecu v puscavi okuzil sveze sadje ( papaje, pomarance in banbane). Da pa dnevi ne kolesu niso bili prevec monotoni, sem se posvecal tudi predrtim zracnicam , katerih se je skupaj v zadnjih stirih in pol letih nabralo stirideset.
Skranji severo-vzhodni del namibije imenovan Kaprivi, pa je bil navkljub veliki vrocini cudovita kolesarska odiseja. Kampirenje ob rekah polnih povodnih konjev, krokodilov in ogromnih jat ptic , ter nepozabni soncni zahodi so bili zagotovo pika na i kolesarjeja skozi namibijo.
Pred mano je juzni in osrednji del zambije na poti v prestolnico Lusaka, kamor bom kolesaril v druzbi dveh avstrijskih kolesarjev.















No responses to "Livingstone, Zambia, Africa"

  1. stane
    November 11, 2010 @ 12:18 | Reply
    comment

    Zdravo Dejan!
    Ojla,spet doživljaš lepe trenutke,ti kar privoščim,za zračnice pa tudi moraš malo potrenirat.Želim ti manj nezgod,pa srečno naprej.lp


Leave a Reply

Sorry, Comments have been disabled for this post